آینده شغلی رشته مهندسی کامپیوتر و میزان حقوق و درآمد آن

در این مقاله قصد داریم با تعریف دقیقی از رشته مهندسی کامپیوتر، آینده شغلی و میزان حقوق و درآمد آن در بازار کار را برای کارجویان فرصت های کار در مشاغل مختلف علوم کامپیوتری شرح دهیم.

 

تعریف رشته مهندسی کامپیوتر

مهندسی کامپیوتر یکی از رشته های محبوب است که سالانه داوطلبان زیادی متقاضی ورود به این رشته تحصیلی در دانشگاه ها می باشند. چنانچه بخواهیم به رشته مهندسی کامپیوتر را تعریف کنیم باید بیان نماییم که این رشته ترکیبی از مباحث رشته های مهندسی الکترونیک، مهندسی برق و طراحی نرم افزار می باشد که به طراحی و ساخت اجزای مختلف سیستم های کامپیوتری می پردازد.

رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی شامل دو گرایش سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر می گردد، که در گرایش سخت افزار به امور آموزشی، پژوهشی و صنعتی درباره قطعات، بردها، تجهیزات و در انتها سیستم های کامپیوتری در مقیاس های گوناگون پرداخته می شود و گرایش نرم افزار هم شامل آموزش و پژوهش در حوزه زبان های مختلف برنامه نویسی، سیستم های عامل مختلف و طراحی انواع الگوریتم ها می گردد.

در این مقاله قصد داریم با تعریف دقیقی از رشته مهندسی کامپیوتر، آینده شغلی و میزان حقوق و درآمد آن در بازار کار را برای کارجویان فرصت های کار در مشاغل مختلف علوم کامپیوتری شرح دهیم.

حوزه های شغلی رشته مهندسی کامپیوتر

فارغ التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر می توانند در چهار حوزه شغلی اصلی مهندسی نرم افزار، مهندسی سخت افزار، مهندسی شبکه و هوش مصنوعی و زیرمجموعه های آن ها راهی بازار کار شوند.

مهندسی نرم افزار: بررسی شیوه های مکانیزه نمودن امور سازمانی، برنامه نویسی و تولید کد تست، بررسی و توسعه نرم افزارهای تولید شده، طراحی وب سایت و اپلیکیشن از جمله مشاغل مرتبط با بازار کار این حوزه می باشد.
مهندسی سخت افزار: طراحی و پیاده سازی سیستم های کامپیوتری سفارشی، ارتقا کیفیت سخت افزار موجود از طریق اصلاح های نرم افزاری و سخت افزاری را می توان بخشی از فعالیت های متخصصین این حوزه قلمداد نمود.
مهندسی شبکه: ایجاد شبکه های کامپیوتری و زیرساخت، پشتیبانی شبکه، انجام امور هلپ دسک، امنیت شبکه، سرور و مجازی سازی از جمله بازار کار مرتبط با این رشته است.
هوش مصنوعی: متاسفانه در طمینه هوش مصنوعی بازار کار مناسبی که مرتبط با صنعت باشد موجود نیست و اکثر فارغ التحصیلان این گرایش در حوزه های تحقیقاتی مرتبط مشغول به کار برای سازمان های تحقیقاتی بزرگ می باشند.

فارغ التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر می توانند در چهار حوزه شغلی اصلی مهندسی نرم افزار، مهندسی سخت افزار، مهندسی شبکه و هوش مصنوعی و زیرمجموعه های آن ها راهی بازار کار شوند.

بازار کار و آینده شغلی رشته مهندسی کامپیوتر

روز به روز حوزه کامپیوتر و فناوری اطلاعات در جهان در حال پیشرفت است و از این رو درخواست ها برای انواع نرم افزارهای کامپیوتری نوین در صنایع مختلف در حال بسیار زیاد شده است. در نتیجه می توان گفت آینده شغلی و بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر در حوزه های نرم افزار و برنامه نویسی به نسبت سخت افزار شرایط بهتری دارد و تا کنون زمینه های کاری بسیار در شغل های مرتبط با برنامه نویسی و نرم افزار به وجود آمده و در آینده نیز فرصت های شغلی بیشتری ایجاد خواهد شد. کارجویان رشته مهندسی کامپیوتر می توانند به دنبال فعالیت در واحدهای آی تی سازمان های دولتی، شرکت های تولید کننده محصولات نرم افزاری و یا کار کردن به صورت پروژه ای و شخصی باشند و از این طریق آینده شغلی خود را تضمین نمایند.

عامل اصلی در پیدا کردن کار مناسب در حوزه نرم افزار کامپیوتر داشتن تجربه، مهارت و تسلط بر فناوری و زبان های برنامه نویسی روز دنیا می باشد. در طی سال های اخیر در ایران، آمار استخدام برنامه نویس کامپیوتر، به ویژه آن دسته ای که در زبان های برنامه نویسی تحت وب دارای تسلط باشند بسیار بالا رفته و به جهت توسعه صنعت نرم افزار در داخل کشور پیش بینی می گردد این روند در آینده نیز همچنان ادامه یابد.

می توان گفت آینده شغلی و بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر در حوزه های نرم افزار و برنامه نویسی به نسبت سخت افزار شرایط بهتری دارد و تا کنون زمینه های کاری بسیار در شغل های مرتبط با برنامه نویسی و نرم افزار به وجود آمده و در آینده نیز فرصت های شغلی بیشتری ایجاد خواهد شد.

برای کارشناس حوزه سخت افزار کامپیوتر نیز امکان فعالیت در شرکت های تولید کننده قطعات و دستگاه ها، مراکز صنعتی تولیدی مهیا بوده و از دید سطح درآمدی نیز با در صورت برخورداری از دانش و پشتکار شخصی می توان آینده شغلی مطلوبی برای این حوزه متصور بود.

از سوی دیگر از آنجایی که بهره گیری از شبکه های کامپیوتری و اینترنت روز به روز در حال افزایش است بازار کار در این زمینه نیز مهیاست و می توان به آینده شغلی رشته شبکه امید بسیاری داشت.

 

میزان حقوق و درآمد رشته مهندسی کامپیوتر

از آنجایی که تنوع شغلی زیادی در رشته مهندسی کامپیوتر وجود دارد، بازه های متفاوتی از میزان درآمد و حقوق را برای مهندسین رشته های مختلف علوم کامپیوتری می توان در نظر گرفت. شاید بتوان در مجموع به این نتیجه رسید که میانگین درآمد و حقوق یک مهندس کامپیوتر در سطح کارشناس در شغل های کارشناس نرم فزار، طراح وب، برنامه نویس وب، کارشناس فناوری اطلاعات، مهندس پشتیبان شبکه، کارشناس فنی شبکه و متخصص سخت افزار بین 7 تا 12 میلیون تومان است.

از آنجایی که تنوع شغلی زیادی در رشته مهندسی کامپیوتر وجود دارد، بازه های متفاوتی از میزان درآمد و حقوق را برای مهندسین رشته های مختلف علوم کامپیوتری می توان در نظر گرفت.

همچنین می توان حقوق یک مهندس کامپیوتر در سطح سرپرستی به عنوان سرپرست انفورماتیک، مدیر فنی و پشتیبانی شبکه، کارشناس ارشد نرم افزار، سرپرست فناوری اطلاعات به طور میانگین بین 13 تا 15 میلیون تومان و در آمد ماهیانه یک مهندس کامپیوتر در سطح مدیریتی با سمت های مدیر فناوری اطلاعات، مدیر پروژه نرم افزار، مدیر نوآوری، مدیر شبکه به طور میانگین بین 18 تا 23 میلیون تومان تخمین زد.

باید به این نکته نیز اشاره نمود که مشاغلی مانند شغل برنامه نویس حرفه ای وب و نرم افزار و اپلیکیشن که فرصت انجام کارهای پروژه ای و فریلنسری برایش مهیاست می تواند از حقوق و در آمد بالاتری نیز برخوردار گردد.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟