بازار کار رشته کامپیوتر و پردرآمدترین شغل کامپیوتری

نگاهی بر بازار کار رشته کامپیوتر شامل مهندسی نرم افزار، سخت افزار و شبکه و معرفی پردرآمدترین شغل کامپیوتری مانند برنامه نویسی و سایر مشاغل پردرآمد این حوزه و تحصیلات و مهارت های لازم برای رسیدن به این فرصت های شغلی

بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر چگونه است؟

شغل های رشته کامپیوتر در بازار کار کدامند؟

پردرآمدترین شغل کامپیوتری چیست؟

تحصیلات لازم برای ورود به بازار کار رشته کامپیوتر کدامند؟

مهارت های مورد نیاز رشته مهندسی کامپیوتر به چه ترتیب است؟

 

بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر و مشاغل پردرآمد آن

بی تردید امروزه شغل های مرتبط با رشته مهندسی کامپیوتر، از پرطرفدارترین مشاغل میان نسل جوان جویای کار به شمار می آید. یک دلیل آن را می توان ارتباط آن با تکنولوژی و جذابیت فناوری های نوین در بین جوانان دانست اما دلیل اصلی این امر آن است که شغل های کامپیوتری از جملع پردرآمدترین فرصت های شغلی در بین دیگر رشته های مهندسی می باشند به همین دلیل شغل هایی همچون برنامه نویسی، کارشناس نرم افزار، مهندس سخت افزار کامپیوتر، کارشناس شبکه و پشتیبانی و سایر مشاغل مرتبط با رشته کامپیوتر از بازار کار مناسبی در سراسر جهان از جمله ایران برخوردار می باشد. اگر شما نیز در پی مسیر شغلی ایده آل خود در رشته مهندسی کامپیوتر هستید با ادامه این مطلب از سایت کاریابی و استخدام اینترنتی کامپیوتر جابز همراه باشید.

نگاهی بر بازار کار رشته کامپیوتر شامل مهندسی نرم افزار، سخت افزار و شبکه و معرفی پردرآمدترین شغل کامپیوتری مانند برنامه نویسی و سایر مشاغل پردرآمد این حوزه

شغل های رشته کامپیوتر در بازار کار

اکنون قصد داریم فهرست شغل های رشته کامپیوتر و زیرمجموعه های مختلف آن را برای متقاضیان کار در حوزه علوم کامپیوتری را بیان کنیم تا کارجویان بتوانند با فرصت شغلی متناسب با تخصص خود آشنا شوند.

در رشته نرم افزار کامپیوتر شغل های گوناگونی نظیر کارشناس کنترل پروژه، مدیر پروژه نرم افزار، مدیر محصول نرم افزار، متخصص هوش مصنوعی، کارشناس تست نرم افزار، هوش تجاری (BI)، مهندس و دانشمند علم داده، کارشناس بانک اطلاعاتی (دیتابس)، کارشناس تولید اپلیکیشن و نرم افزار، کارشناس پشتیبانی و استقرار نرم افزار، تحلیل گر، معمار و مستند ساز نرم افزار در بازار کار موجود هستند که یک کارجویان رشته کامپیوتر می توانند مطابق با توانایی و تخصص خود در یکی از این مشاغل فعالیت نمایند.

در حوزه برنامه نویسی که فرصت های شغلی بسیار زیادی پیدا می شود. برنامه نویسان مسلط به زبان ها و فناوری های مختلف برنامه نویسی مانند جاوا، موبایل اپ Android و IOS، پایتون، Delphi، متلب، PHP، جاوا اسکریپت و فریمورک های آن، زبان های برنامه نویسی مایکروسافت نظیر #C و فناوری ASP.NET، برنامه نویسی های بک اند و فرانت اند، Full Stack، میکرو کنترلر و Processor، سیستم عامل و سایر زبان ها و فریمورک های مختلف برنامه نویسی تحت وب و ویندوز می توانند شغل دلباب خود را در بازار کار برنامه نویسی بیابند.

اکنون قصد داریم فهرست شغل های رشته کامپیوتر و زیرمجموعه های مختلف آن را برای متقاضیان کار در حوزه علوم کامپیوتری را بیان کنیم تا کارجویان بتوانند با فرصت شغلی متناسب با تخصص خود آشنا شوند.

شغل های حوزه وب سایت را می توان طراح وب سایت، کارشناس تولید محتوای سایت، وبمستر، کارشناس سئو، طراح رابط و تجربه کاربری UI/UX Designer عنوان نمود که از بازار کار بسیار خوبی برخوردارند و نیز کارجویان بسیاری به دنبال چنین مشاغلی هستند.

در رشته سخت افزار کامپیوتر نیز یک کارشناس این حوزه می تواند به عنوان پشتیبان ماشین های اداری، نصاب دوربین مدار بسته، کارشناس سانترال و تلفن، پسیو کار و نصاب تجهیزات شبکه، نصاب آنتن دکل و لینک وایرلس و پشتیبان سخت افزار و تجهیزات کامپیوتری در بازار کار این رشته استخدام شود.

در شاخه شبکه های کامپیوتری شغل هایی نظیر مدیر و مسئول شبکه، کارشناس مانیتورینگ شبکه، مستند ساز شبکه کامپیوتری، مهندس شبکه سیسکو، کارشناس آنتی ویروس شبکه، نیروی هلپ دسک شبکه، کارشناس پشتیبانی شبکه، ادمین شبکه و سرویس ها، مهندس شبکه مایکروسافت، کارشناس زیرساخت شبکه، کارشناس VOIP و Digital PBX وجود دارند.

همچنین فرصت های شغلی زیاد دیگری در حوزه هایی همچون گرافیست و مالتی مدیا، سرور و مجازی سازی، امنیت شبکه و اطلاعات و سایر کسب و کارهای مرتبط با کامپیوتر موجود است که علاقمندان ورود به بازار کار اینگونه مشاغل می توانند مسیر شغلی خود را در یکی از این زمینه ها انتخاب کنند.

در شاخه شبکه های کامپیوتری شغل هایی نظیر مدیر و مسئول شبکه، کارشناس مانیتورینگ شبکه، مستند ساز شبکه کامپیوتری، مهندس شبکه سیسکو، کارشناس آنتی ویروس شبکه، نیروی هلپ دسک شبکه، کارشناس پشتیبانی شبکه، ادمین شبکه و سرویس ها، مهندس شبکه مایکروسافت، کارشناس زیرساخت شبکه، کارشناس VOIP و Digital PBX وجود دارند.

پردرآمدترین شغل کامپیوتری

کارجویان رشته کامپیوتر علاوه بر آشنایی با بازار کار مشاغل کامپیوتری بسیار مایلند تا با پردرآمدترین شغل های این حوزه آشنا شوند زیرا حقوق و درآمد بالا می تواند نقش تعیین کننده ای برای انتخاب یک شغل داشته باشد. عموماً بیشترین میزان درآمد را به علوم کامیپوتر و فناوری اطلاعات نسبت داد هرچند میزان درآمد بر مبنای سمتی که فرد برعهده دارد، مکان، صنعت، سابقه کار و میزان درخواست آن در بازار کار و مشتریان متغیر می باشد، اما اگر بخواهیم به بیست شغل پردرآمد در بازار کار رشته کامپیوتر اشاره کنیم می توانیم لیست زیر را در نظر بگیریم که بر اساس تحقیقات متخصصین جهانی در سال 2019 تهیه شده است.

کارجویان رشته کامپیوتر علاوه بر آشنایی با بازار کار مشاغل کامپیوتری بسیار مایلند تا با پردرآمدترین شغل های این حوزه آشنا شوند زیرا حقوق و درآمد بالا می تواند نقش تعیین کننده ای برای انتخاب یک شغل داشته باشد.

۱. مهندس ابر داده‌ (‌Big Data Engineer)
۲. دانشمند داده‌ (Data Scientist)
۳. مدیر امنیت سیستم‌ های اطلاعاتی (Information Systems Security Manager)
۴. معمار اطلاعات (Data Architect)
۵. تحلیلگر امنیت داده‌ (Data Security Analyst)
۶. معمار برنامه‌ های کامپیوتر (Applications Architect)
7. مدیر داده‌ (Data Manager)
۸. مهندس نرم‌ افزار (Software Engineer)
9. توسعه‌ دهنده اپلیکیشن‌ های موبایل (Mobile Applications Developer)
10. مدیر امنیت شبکه‌ (Network Security Administrator)
۱۱. تحلیلگر سیستم‌ های کامپیوتری (Computer Systems Analyst)
۱۲. مدیر امنیت سیستم‌ ها (Systems Security Administrator)
۱۳. حسابرس فناوری اطلاعات (IT Auditor)
۱۴. هکر اخلاقی (Ethical Hacker)
۱۵. برنامه ‌نویسان کامپیوتر (Computer Programmers)
۱۶. توسعه‌ دهنده‌ بلاک ‌چین (‌Blockchain Developer)
۱۷. مدیر بانک اطلاعاتی (Database Administrator)
۱۸. مهندس سخت‌ افزار کامپیوتر (Computer Hardware Engineer)
۱۹. توسعه‌ دهنده وب (Web Developer)
۲۰. مهندس شبکه‌ (Network Engineer)

 

تحصیلات لازم برای ورود به بازار کار رشته کامپیوتر

برای ورود به بازار کار رشته کامپیوتر علاوه بر مهارت های تخصصی در زمینه علوم مختلف کامپیوتری عموماً لازم است تا از تحصیلات مرتبط با این حوزه برخوردار باشیم. داشتن مدرک تحصیلی در رشته فناوری اطلاعات IT و یا مهندسی کامپیوتر با گرایش های مختلف زیر می تواند در استخدام شدن ما در مشاغل کامپیوتری نقش تاثیرگذاری داشته باشد.

رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی دو گرایش سخت افزار و نرم افزار را در بر می گیرد. ضمن اینکه گرایش های رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی ارشد شامل گرایش معماری کامپیوتر، گرایش مهندسی نرم افزار، گرایش هوش مصنوعی، گرایش مکاترونیک، گرایش الگوریتم ها و محاسبات، گرایش مهندسی فناوری اطلاعات، گرایش شبکه های کامپیوتری، گرایش امنیت اطلاعات، گرایش تجارت الکترونیک می شود.

همچنین در مقطع دکتری رشته کامپیوتر گرایشات تحصیلی نرم افزار و الگوریتم، شبکه رایانش، معماری سیستم های کامپیوتری و هوش مصنوعی وجود دارد.

برای ورود به بازار کار رشته کامپیوتر علاوه بر مهارت های تخصصی در زمینه علوم مختلف کامپیوتری عموماً لازم است تا از تحصیلات مرتبط با این حوزه برخوردار باشیم.

مهارت های مورد نیاز رشته مهندسی کامپیوتر

برای یافتن کار در فرصت های شغلی مرتبط با رشته مهندسی کامپیوتر بایستی از برخی مهارت های مورد نیاز این مشاغل برخوردار باشیم تا بتوانیم نظر کارفرما را برای استخدام خود جلب کنیم.

بررسی و شناخت جدیدترین نرم افزارها و سخت افزار های و استفاده از آنها
بررسی نیازها و کمبودهای نرم افزاری و سخت افزاری، تدوین ملزومات آنها، تعیین ابزار و نیروی انسانی مورد نیاز جهت برطرف کردن کاستی ها
تجزیه و تحلیل سیستم های کوچک و متوسط نرم افزاری و سخت افزاری و ارائه راهکارهای مطلوب جهت اجرای آنها
اجرای طرح های کامپیوتری، نصب، آزمایش و آموزش آن ها
پشتیبانی و نگهداری سیستم های نرم افزاری اعم از شناسایی خطاها، رفع خطاها و افزودن امکانات جدید به سیستم ها
عیب یابی کامپیوترها و سیستم های کامپیوتری و رفع عیب ها
شناسایی تکنیک های نوین طراحی و ساخت کامپیوتر و ارزیابی و استفاده از آن ها
برخورداری از توانایی های جسمی، علمی، روانی لازم

 

کارجویان محترم برای کسب اطلاعات بیشتر از از مشاغل کامپیوتری می توانند مطلب فرصت های شغلی رشته کامپیوتر و بازار کار آن را مطالعه نمایند تا به طور دقیق تر شغل مناسب خود را انتخاب نمایند.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟