اهمیت زبان بدن در مصاحبه استخدامی

آگاهی از اهمیت زبان بدن در مصاحبه استخدامی هنگام پاسخ به سوالات روز استخدام

در این مطلب آموزشی شما را از اهمیت زبان بدن در مصاحبه استخدامی و نکات مهم مرتبط با رفتار و ارتباطات غیرکلامی هنگام مصاحبه شغلی و در روز استخدام آگاه خواهیم ساخت.

 

اهمیت زبان بدن در مصاحبه شغلی

هنگام مصاحبه شغلی، حواس تان به کوچک ترین حرکتی که انجام می دهید، باشد. آینده کاری شما با همین حرکات ساخته می شود. بسیاری از افراد تنها به دلیل انجام برخی اشباهات کوچک که در ظاهر بسیار ساده هستند، در مصاحبه استخدامی و دربرابر کارفرما شکست می خورند!

در این مطلب آموزشی شما را از اهمیت زبان بدن در مصاحبه استخدامی و نکات مهم مرتبط با رفتار و ارتباطات غیرکلامی هنگام مصاحبه شغلی و در روز استخدام آگاه خواهیم ساخت.

زبان بدن در مصاحبه استخدامی چگونه باید باشد؟

در زیر به نکات مهمی در خصوص زبان بدن و ارتباطات غیرکلامی در مصاحبه‌ استخدامی اشاره شده است تا مصاحبه شغلی خوبی داشته باشید و موجب سردرگمی کارفرما نشوید.

کف دست ها را باز نگه دارید.

مشخص بودن کف دست نشانه صداقت و تعهد می باشد، بنابراین تلاش کنید هنگام صحبت حرکاتی را بکار ببرید که حین آن کف دست ها باز و رو به بالا باشد. موقع دست دادن نیز کف دست خود را مقداری رو به بالا بگیرید به نحوی که وقتی با طرف مقابل دست دادید دست خودتان زیر دست او قرار داشته باشد.

شیوه راه رفتن خود را درست کنید.

وقتی جهت انجام مصاحبه استخدامی از در وارد می شوید بهترین فرصت است که از زبان بدن خود در راستای جلب توجه کارفرما کمک بگیرید. در همان ده ثانیه اول که مقابل کارفرما حاضر می شوید سرنوشتتان تعیین می گردد در نتیجه شانه هایتان را به سمت عقب بکشید و سرتان را صاف بالا بگیرید.

نفس عمیق بکشید و در هنگام بازدم شروع به صحبت کنید.

برای این که از میزان اضطراب خود کم کنید عمیق تر نفس بکشید. بکوشید نفس کشیدنتان را به شکلی تنظیم نمایید که در موقع بازدم یعنی زمان بیرون دادن هوا شروع به حرف زدن نمایید.

لبخند بزنید و هرازگاهی سر تکان دهید.

جهت نشان دادن این موضوع که به صحبت های کارفرما گوش می کنید و به حرفهایش علاقه دارید لبخند بزنید. گاهی هم با هدف اینکه مشخص شود موضوع بحث را فهمیده اید سر تکان دهید، ولی حواستان باشد این حرکت را پشت سر هم تکرار نکنید.

به نکات مهمی در خصوص زبان بدن و ارتباطات غیرکلامی در مصاحبه‌ استخدامی اشاره شده است تا مصاحبه شغلی خوبی داشته باشید و موجب سردرگمی کارفرما نشوید.

صاف بنشینید و به پشت صندلی تکیه دهید.

از خم شدن به سمت جلو به نحوی که قفسه سینه و شکم جمع شود اجتناب کنید. به جای آن صاف بنشینید انگار یک چیزی مدام می خواهد شما را به سمت بالا بکشد. یادتان نرود در تمام طول مصاحبه استخدامی قرص و محکم به پشتی صندلی تکیه دهید.

به چشم کارفرما زل نزنید.

این موضوع که بتوانید مستقیم به چشم های کارفرما نگاه کنید نشانه اعتماد به‌ نفس و اطمینان شما می باشد، ولی مراقب باشید این نگاه کردن به زل زدن تبدیل نگردد. نگاه کردن طولانی مدت به چشم ها امکان دارد به عنوان یک رفتار گستاخانه تعبیر گردد.

هنگام حرف زدن از حرکات دست ها یاری بجویید.

مخفی نمودن دست ها علامت بی اعتمادی می باشد، به جای اینکه خشک و بی حرکت بنشینید و دست ها را زیر میز یا درون جیب خود بگذارید، هنگام صحبت از حرکات دست ها به منظور انتقال مطلب تان کمک بگیرید. در این حالت کارفرما احساس راحتی بیشتری با شما خواهد نمود.

کف هر دو پا را روی زمین قرار دهید.

لازم است تا مصاحبه شوندگان، بویژه خانم ها، از قرار دادن یک پا روی پای دیگر آن هم از ناحیه زانو بشدت اجتناب کنند، درعوض پاها را از ناحیه مچ روی هم قرار داده تا زمانی که خواستید جای پاها را عوض کنید، این تغییر حالت، خیلی زیاد به چشم نیاید.

در پایان مصاحبه شغلی با طمئنینه رفتار کرده و لوازم خود را آهسته و همراه با لبخند جمع نمایید. در صورتی که چند نفر در جلسه مصاحبه حاضرند و به هر دلیلی تمایل ندارید با تمامی آنها دست بدهید، پیشنهاد می گردد لااقل با کارفرما یا مسئول استخدام و نیز کارمندی که شما را به اتاق مصاحبه استخدامی هدایت نمود، دست بدهید.

در پایان مصاحبه استخدامی باید چگونه رفتار کنیم؟

در پایان مصاحبه شغلی با طمئنینه رفتار کرده و لوازم خود را آهسته و همراه با لبخند جمع نمایید. در صورتی که چند نفر در جلسه مصاحبه حاضرند و به هر دلیلی تمایل ندارید با تمامی آنها دست بدهید، پیشنهاد می گردد لااقل با کارفرما یا مسئول استخدام و نیز کارمندی که شما را به اتاق مصاحبه استخدامی هدایت نمود، دست بدهید.

امید است با در پیش گرفتن این نکات آموزشی بتوانید شانس خود را برای موفقیت در مصاحبه های استخدامی بالا ببرید زیرا مطمئناً کارفرمایان برای استخدام کردن شما ریزترین حرکاتتان را زیر نظر خواهند داشت و تنها به مهارت و سوابق کاریتان اکتفا نخواهند کرد.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟