در مصاحبه شغلی چه سوالاتی از کارفرما بپرسیم؟

در مصاحبه شغلی چه سوالاتی از کارفرما بپرسیم تا تسلط خود را نشان دهیم؟

در مصاحبه شغلی تنها مسئول استخدام نیست که از ما سوال می پرسد. در این مطلب آموزشی خواهیم گفت که ما در مصاحبه استخدامی چه سوالاتی از کارفرما بپرسیم تا تسلط و مهارت خود را نشان دهیم.

 

چرا در مصاحبه شغلی باید از کارفرما سوال بپرسیم؟

اغلب کارفرمایان در لحظات رو به پایان مصاحبه شغلی منتظرند تا ما به عنوان کارجو سوالاتی را که برایمان پیش آمده است را از آن ها بپرسیم. پرسش هایی که می تواند به نوعی تجربه و مهارت ما را به کارفرما ثابت نماید لذا باید به صورت دقیق و از پیش تعیین شده سوال بپرسیم.

به خاطر داشته باشیم که این فقط ما نخواهیم بود که با جواب دادن به سوالات استخدامی، باید نظر کارفرما را به خود جلب کنیم. در طول مصاحبه شغلی، ما نیز باید سوال کننده باشیم تا از مناسب بودن محل کار و فرصت شغلی مورد نظر اطمینان پیدا نماییم.

پرسش از کارفرما در جلسات مصاحبه استخدامی به ما کمک می‌کند تا از فرهنگ سازمانی آن مجموعه اطلاع پیدا کرده و همچنین به مسئولیت های شغلی روزانه ای که در صورت استخدام شدن باید بپذیریم، آشنا شده و به آن ها مسلط تر گردیم.

در مصاحبه شغلی تنها مسئول استخدام نیست که از ما سوال می پرسد. در این مطلب آموزشی خواهیم گفت که ما در مصاحبه استخدامی چه سوالاتی از کارفرما بپرسیم تا تسلط و مهارت خود را نشان دهیم.

سوالاتی که می خواهیم از کارفرما بپرسیم را آماده کنیم.

اما در صورتی که ندانیم باید چه سوالاتی از کارفرما بپرسیم یا در پایان مصاحبه استخدامی پرسش های اشتباهی بپرسیم، امکان اینکه کارفرما حس کند که مهیای پذیرش آن فرصت شغلی نیستیم یا اینکه به فعالیت در آن شرکت علاقه ای نداریم زیاد است. در نتیجه بهتر است تا قبل از شرکت در جلسه مصاحبه شغلی، برنامه ریزی نموده و سوالاتی که می خواهیم از کارفرما بپرسیم را آماده کنیم تا پرسش های درست و هدفمندی از مسئول استخدام داشته باشیم.

قبل از شرکت در جلسه مصاحبه شغلی، برنامه ریزی نموده و سوالاتی که می خواهیم از کارفرما بپرسیم را آماده کنیم تا پرسش های درست و هدفمندی از مسئول استخدام داشته باشیم.

در مصاحبه استخدامی چه سوالاتی از کارفرما بپرسیم؟

پیشنهاد می گردد حداقل دو سوالی را که می تواند میزان علاقه ما به فرصت شغلی مربوطه را به کارفرما نشان دهد و نیز مهارت ما در حرفه مدنظر را به وی ثابت کند از قبل آماده کنیم. در زیر فهرستی از مناسب ترین سوالاتی که می توانیم در جلسه مصاحبه شغلی از کارفرما بپرسیم را آورده ایم:

وظایف این موقعیت شغلی چیست؟
روش مدیریت شرکت شما چگونه است؟
این فرصت شغلی در شرکت باید به چه کسانی گزارش کار بدهد؟
چرا این فرصت شغلی در این برهه زمانی ایجاد شده است؟
چند نفر در این شرکت کار می کنند؟
تا چه میزان سفر در این شغل قابل تصور است؟
آیا امکان دارد محل کار شرکت تغییر یابد؟
روزها و ساعات کاری در این شرکت چگونه است؟
مسیر رشد و پیشرفت در این مجموعه چگونه است؟
آیا راهبرد و استراتژی خاصی جهت این شغل تعریف شده است؟
چنانچه استخدام شوم، از چه زمانی باید شروع به کار کنم؟
جواب این مصاحبه کاری چه زمانی به من اعلام خواهد شد؟

در مصاحبه استخدامی چه سوالاتی از کارفرما بپرسیم تا هم میزان علاقه ما به فرصت شغلی مربوطه را به کارفرما نشان دهد و نیز مهارت ما در حرفه مدنظر را به وی ثابت کند.

آیا سوال یا ابهام دیگری برای جواب دادن وجود دارد؟
آیا سیاست یا برنامه ای به منظور آغاز فعالیت نیروهای جدید شرکت وجود دارد؟
بزرگ‌ ترین چالش ‌های این فرصت شغلی چیست؟
در ماه اول چه انتظاراتی از من وجود دارد؟ آیا اهداف کوتاه مدتی وجود دارد؟
ارزش ‌های شرکت شما چیست؟
این شرکت در چند سال اخیر، چه تغییرات بزرگی داشته است؟
شرکت برای رشد، پیشرفت و توسعه چه برنامه ای دارد؟
بزرگ ترین مزایای کار در این شرکت و این شغل چیست؟
بهترین بخش کار کردن در این شرکت کدام است؟
بدترین قسمت کار کردن در این شرکت کدام است؟
برای پیشرفت و موفقیت در این شغل نیاز به چه سابقه ای می باشد؟

همچنین نکات زیر را در پرسیدن سوالاتتان از کارفرما در مصاحبه استخدامی باید رعایت کنید:

در هر مرتبه تنها یک سوال بپرسید و از طرح سوالات چند بخشی بپرهیزید.
از پرسیدن سوالات با جواب بله و خیر پرهیز کنید.
به سوالات خود تنوع بدهید.

در مصاحبه استخدامی می توانیم سوالاتی را از کارفرما بپرسیم تا هم میزان علاقه ما به فرصت شغلی مربوطه را به کارفرما نشان دهد و نیز مهارت ما در حرفه مدنظر را به وی ثابت کند.

سوالاتی که در مصاحبه شغلی نباید از کارفرما پرسید.

اما برخی سوالات را نباید در مصاحبه شغلی از کارفرما پرسید. مهمترین نکته در اینجا این است که اولاً از مطرح کردن سوالاتی که شما را برتر از کارفرما نشان می‌دهد، اجتناب کنید. طرح پرسش های خصوصی، سوالاتی که جواب آن واضح بوده و یا با جستجو می توان به جواب رسید و نیز پرسش هایی که شما را بی علاقه به کار در شرکت نشان دهد نیز اشتباه است. برای مثال در جلسه مصاحبه شغلی سوالات زیر را نباید از مصاحبه کننده بپرسیم.

زمینه فعالیت این شرکت چیست؟

پیش از حضور در جلسه مصاحبه استخدامی با مقداری سرچ کردن می ‌توانیم جواب این سوال را دریافت نماییم.

آیا می ‌توانم در این روزهای خاص مرخصی بگیرم؟

این سوال می ‌تواند نظم شما را زیر سوال ببرد و یا حتی کارفرما فکر کند علاقه چندانی به این کار ندارید لذا بکوشید از پرسیدن این سوال تا حداقل تا مراحل پایانی فرآیند استخدام پرهیز نمایید.

آیا من برای این شغل استخدام می شوم؟

برای دریافت جواب این پرسش مقدار صبوری نمایید. یقیناً کارفرما در پایان جلسه مصاحبه شغلی به شما پاسخ این سوال را نخواهد داد.

 

در انتها امیدواریم که این مطلب آموزشی به شما کمک کند تا در جلسه مصاحبه کاری خود موفق بوده و بتوانید ارتباط مناسبی با کارفرما برقرار نموده و تاثیر بسیار خوبی بر روی او بگذارید تا شما را برای فرصت شغلی دلخواهتان استخدام نماید.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟