راهنمای انتخاب رشته کامپیوتر، نرم افزار و سخت افزار، IT و ICT و فناوری اطلاعات

راهنمای انتخاب رشته کامپیوتر، نرم افزار و سخت افزار، IT و ICT برای داوطلبان کنکور سراسری

راهنمای انتخاب رشته کامپیوتر گرایش نرم افزار و سخت افزار، IT و ICT و فناوری اطلاعات برای داوطلبان کنکور و شرکت کنندگان آزمون سراسری و بررسی بازار کار و آینده شغلی این رشته های تحصیلی و مشاغل مرتبط با آن ها، نظیر برنامه نویسی و مهندسی شبکه و دیگر شغل ها

 

چگونه انتخاب رشته کنیم؟

مدتی است که نتایج آزمون کنکور سراسری 1400 اعلام گردیده است و داوطلبان مجاز به انتخاب رشته بایستی تعیین رشته نمایند. اما مسئله ای که مطرح می باشد این است که همه ساله تعدادی از متقاضیان ورود به دانشگاه ها به جهت اطلاع نداشتن از روش

درست انتخاب رشته کنکور سراسری و اشتباه در تعیین رشته با مشکلاتی مواجه می شوند و حتی ممکن است برای رفتن به دانشگاه و رسیدن به رشته تحصیلی مورد نظر خود، یک سال دیگر درگیر کنکور شوند، در نتیجه یک راهنمای انتخاب رشته خوب و مطمئن می

تواند از هد رفتن تلاشهای یک ساله داوطلبان عزیز جلوگیری نماید و به شرط کسب رتبه مورد نیاز تا حدودی قبولی آن ها را در رشته مورد علاقه شان تضمین نماید.

راهنمای انتخاب رشته کامپیوتر گرایش نرم افزار و سخت افزار، IT و ICT و فناوری اطلاعات برای داوطلبان کنکور و شرکت کنندگان آزمون سراسری و بررسی بازار کار و آینده شغلی این رشته های تحصیلی و مشاغل مرتبط با آن ها، نظیر برنامه نویسی و مهندسی شبکه و دیگر شغل ها

راهنمای انتخاب رشته کامپیوتر، نرم افزار و سخت افزار، فناوری اطلاعات و ICT

رشته های تحصیلی مهندسی کامپیوتر با گرایش های نرم افزار و سخت افزار، کارشناسی فناوری اطلاعات و نیز ICT از جمله پرطرفدارترین موارد بین داوطلبان کنکور ریاضی هنگام تعیین رشته هستند که جمعیت زیادی از متقاضیان این رشته ها را انتخاب می کنند.

شناخت کامل این رشته های کامپیوتری و آی تی IT از جمله آشنایی با دروس دوره کارشناسی و وضعیت بازار کار و آینده شغلی آن ها می تواند راهنمای مناسبی برای داوطلبان گرامی باشد.

 

بررسی رشته مهندسی کامپیوتر

داوطلبان علاقمند به ورود به رشته تحصیلی مهندسی کامپیوتر باید توجه داشته باشند که این رشته از چندین بخش از مهندسی برق و علوم کامپیوتری تشکیل شده است که در توسعه سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر کاربرد بسیاری دارد.

داوطلبان علاقمند به ورود به رشته تحصیلی مهندسی کامپیوتر باید توجه داشته باشند که این رشته از چندین بخش از مهندسی برق و علوم کامپیوتری تشکیل شده است که در توسعه سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر کاربرد بسیاری دارد.

زیر شاخه های رشته کامپیوتر

زیر شاخه های رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی شامل گرایش های سخت افزار و نرم افزار می گردد که هر کدام از آنها دروس تخصصی و بازار کار مخصوص به خود را خواهند داشت، که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

 

معرفی گرایش سخت افزار رشته کامپیوتر

مهندس سخت افزار کامپیوتر کسی است که ناظر بر ساخت، نصب و آزمایش سیستم های کامپیوتری، سرورها، تراشه ها و مدارهای مدار می باشد و مضاف بر آن با لوازم جانبی همچون صفحه کلید، روتر و چاپگر کار می کند.

 

دروس تخصصی در رشته سخت افزار کامپیوتر در دانشگاه

کسانی که در دانشگاه وارد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش سخت افزار می شوند باید خود را آماده گذراندن دروس تخصصی این رشته شامل سیگنال ها و سیستم ها، مدارهای الکتریکی، انتقال داده ها، سیستم های کنترل خطی، الکترونیک دیجیتال، طراحی سیستم های VLSI، کارآموزی نمایند.

 

آشنایی با رشته مهندسی نرم افزار کامپیوتر

گرایش مهندسی نرم افزار کامپیوتر بیش از سخت افزار در هنگام انتخاب رشته مورد استقبال قرار می گیرد. کسی که در گرایش نرم افزار رشته مهندسی کامپیوتر تحصیل کنند، استفاده از اصول کاربردی در زمینه مهندسی که عموماً با سیستم های فیزیکی ارتباط دارد را می آموزد و پس از فارغ التحصیلی به عنوان یک مهندس نرم افزار معمولا مسئول طراحی سیستم ها خواهد بود.

 

دروس تخصصی در گرایش نرم افزار کامپیوتر

دروس تخصصی در گرایش نرم افزار کامپیوتر شامل ذخیره و بازیابی اطلاعات، اصول طراحی و ساخت کامپایلرها، اصول طراحی پایگاه داده ها، پروژه آزمایشگاه سیستم عامل، پروژه آزمایشگاه پایگاه داده ها، شبیه سازی کامپیوتری، مهندسی نرم افزار، تحلیل و طراحی سیستم ها، پروژه نرم افزار، تحلیل و طراحی سیستم ها، پروژه نرم افزار، کارآموزی می باشد.

 

بازار کار رشته کامپیوتر گرایش نرم افزار و سخت افزار

فکر کردن به بازار کار در هنگام انتخاب رشته خیلی مهم است زیرا تنها علاقه داوطلب نباید در تعیین رشته نقش داشته باشد و آینده شغلی آن رشته باید مورد توجه بسیار قرار گیرد تا درست ترین انتخاب حاصل شود.

دانشجویانی که از رشته مهندسی کامپیوتر فارغ التحصیل می گردند با توجه به نیاز بازار کار و گرایش تحصیلی می توانند در زمینه های برنامه نویسی برای سایت‌، نرم افزار و موبایل اپ ها و تست آن ها، تولید مدارهایی که توانایی برقراری ارتباط با کامپیوتر را داشته باشد و نیز ساخت ابزارهای جانبی برای کامپیوتر، ایجاد مدارهای ساده منطقی، تولید سخت افزارهایی که جهت پردازش الگوریتم هایی که با کامپیوترهای معمول قابل پیاده‌سازی نمی باشند، برنامه نویسی سیستمی طراحی مدارهای مجتمع (IC)، طراحی سیستم های خبره و سیستم‌های اطلاعاتی، آماده سازی تولید نرم افزارهای کاربردی کامپیوتر، طراحی و پشتیبانی وب سایت، تولید محتوای الکترونیکی (نرم افزارهای چندرسانه‌ای)، شبکه های کامپیوتر، طراحی گرافیک، تولید و مونتاژ صدا، تصویر، فیلم و انیمیشن و مشاغلی از این دست کار کنند.

در تصویر زیر برخی از زمینه هایی که یک کارشناس نرم افزار و سخت افزار کامپیوتر می تواند فعالیت نماید را مشاهده می کنید.

فکر کردن به بازار کار در هنگام انتخاب رشته خیلی مهم است زیرا تنها علاقه داوطلب نباید در تعیین رشته نقش داشته باشد و آینده شغلی آن رشته باید مورد توجه بسیار قرار گیرد تا درست ترین انتخاب حاصل شود.

چرا رشته فناوری اطلاعات و ICT انتخاب کنیم؟

فناوری اطلاعات و ارتباطات که مرتبط با مهندسی IT و ICT است، از رشته های جذاب و جدیدی است که داوطلبان از طریق کنکور ریاضی فرصت انتخاب این رشته تحصیلی را برای مقطع کارشناسی و همین طور کاردانی خواهند داشت. این رشته به منظور کسب دانش مطالعه، طراحی، توسعه، پیاده سازی، پشتیبانی یا مدیریت سیستم های اطلاعاتی مبتنی بر کامپیوتر به ویژه برنامه های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری شکل گرفته است و عموماً به تولید و پردازش و نگهداری و توزیع داده ها در مکان ها و سازمان های بزرگ می پردازد.

فناوری اطلاعات و ارتباطات که مرتبط با مهندسی IT و ICT است، از رشته های جذاب و جدیدی است که داوطلبان از طریق کنکور ریاضی فرصت انتخاب این رشته تحصیلی را برای مقطع کارشناسی و همین طور کاردانی خواهند داشت.

 

دروس تخصصی مهندسی فناوری اطلاعات

درس های تخصصی رشته کارشناسی IT شامل مبانی فناوری اطلاعات، مهندسی فناوری اطلاعات، تجارت الکترونیکی، مدیریت و کنترل پروژه های فناوری اطلاعات، برنامه‌ریزی استراتژیک فناوری اطلاعات، آموزش الکترونیکی، محیط‌ های چند رسانه ای، پروژه فناوری اطلاعات، کارآموزی IT و گرافیک کامپیوتری می شود.

 

گرایش های رشته مهندسی آی تی

گرایش های رشته مهندسی آی تی و فناوری اطلاعات در مقطع کارشناسی ارشد به ترتیب زیر می باشد که علاقمندان می توانند یکی از این زیرشاخه ها را انتخاب نموده و به تحصیل بپردازند:

تجارت الکترونیکی
امنیت اطلاعات
شبکه های کامپیوتری
مهندسی فناوری اطلاعات (IT)

 

بازار کار رشته IT و ICT

با توجه به گسترش روزافزون دنیای کامپیوتر و الکترونیکی شدن کارها امروزه فارغ التحصیلان IT و ICT حضوری فعال در بازار کار دارند و با این روند آینده شغلی آن ها نیز بسیار روشن خواهد بود. برخی از مهندسین آی تی و فناوری اطلاعات و ارتباطات در زمینه تجارت الکترونیک فعال هستند و گروهی دیگر از متخصصین IT نیز همچون کارشناسان کامپیوتر در حوزه های برنامه نویسی یا برپایی شبکه فعال هستند. در حوزه مخابرات و سیستم های مخابراتی نیز فرصت های شغلی مناسبی برای کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات یافت می شود.

 

در دفترچه انتخاب رشته، رشته ای با عنوان علوم کامپیوتر نیز مشاهده می شود داوطلبان عزیز باید دقت داشته باشند که این رشته با مهندسی کامپیوتر تفاوت دارد، برای درک بهتر فرق این دو رشته پیشنهاد می شود مطلب تفاوت رشته علوم کامپیوتر با مهندسی کامپیوتر را مطالعه نمایید.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟