سوالات استخدامی شبکه کامپیوتر با جواب، آموزش DHCP سرور

لیست سوالات استخدامی مهندسی شبکه کامپیوتر بخش مرتبط با آموزش سرویس DHCP سرور با جواب تشریحی و تخصصی در روز مصاحبه شغلی از مباحث آموزشی +Network نتورک پلاس

در مصاحبه شغلی شبکه کامپیوتر چه اطلاعاتی باید در بخش مرتبط با آموزش سرویس DHCP سرور داشته باشیم؟

سوالات استخدامی مرتبط با سرویس DHCP شبکه کامپیوتر  کدامند؟

لیست سوالات مصاحبه استخدامی مربوط به DHCP سرور در شبکه کامپیوتر  را با آموزش و جواب تشریحی مشاهده نمایید.

 

سوالات استخدامی مرتبط با سرویس DHCP شبکه کامپیوتر با جواب

آشنایی با لیست سوالات استخدامی مرتبط با سرویس DHCP سرور شبکه کامپیوتر با آموزش به صورت جواب تشریحی و معرفی پروتکل BOOTP که در روز مصاحبه شفاهی کاری از کارجویان متقاضی شغل در زمینه مهندسی شبکه و +Network نتورک پلاس برای جذب به عنوان نیروی هلپ دسک Help Desk و کارشناس پشتیبانی شبکه پرسش می شوند.
 

لیست سوالات استخدامی مهندسی شبکه کامپیوتر بخش مرتبط با سرویس DHCP سرور با پاسخ تشریحی و جواب تخصصی در روز مصاحبه شغلی از مباحث آموزشی +Network نتورک پلاس

لیست سوالات مصاحبه استخدامی مربوط به DHCP سرور در شبکه کامپیوتر با آموزش و جواب تشریحی

سوال 1: سرویس DHCP Server یا همان (Dynamic Host Configuration Protocol) چیست؟

جواب: سرویس کاربردی دی اچ سی پی سرور یا DHCP Server در شبکه های کامپیوتری برای تخصیص IP آی پی به کلاینت ها و دستگاه های موجود در زیرساخت شبکه کامپیوتر به کار برده می شود.

 

سوال 2: مزایای دی اچ سی پی سرور در زیرساخت شبکه کامپیوتری را نام ببرید؟

جواب: از جمله مزایای سرویس DHCP، خودکار سازی تخصیص آی پی IP به کلاینت ها و کامپیوترهاست. به فرض مثال شما شبکه بزرگ با هزار سیستم کامپیوتری را در نظر بگیرید که نیازمند IP باشد، اگر بخواهیم یکی یکی به صورت استاتیک Static به این کلاینت ها IP اختصاص دهیم کاری بسیار زمان بر و در عین حال پر اشکال خواهد شد. پس عملا چاره ای جز استفاده از سرویس کاربردی دی اچ سی پی سرور در زیرساخت شبکه کامپیوتری نخواهیم داشت. سرعت بالای تخصیص آی‌ پی‌ها و عدم تداخل میان IP ها از دیگر مزایای راه اندازی سرویس DHCP سرور در سطح شبکه های کامپیوتری است.

 

سوال 3: مراحلی که کلاینت و DHCP سرور برای گرفتن و دادن یک آدرس IP طی می کنند شرح دهید؟

جواب: مراحلی که طی می شود تا یک کلاینت درخواست IP بدهد و DHCP سرور این آی پی را به آن دستگاه تخصیص دهد، یک فرآیند ۴ مرحله ای است. فرآیند ۴ مرحله ای که آن را با نام DORA می شناسیم.

Discover
قدم اول زمانی رخ می دهد که یکی از کلاینت ها به IP احتیاج داشته باشد. برای این منظور پکت هایی با نام DHCP Discover در شبکه منتشر می شود. کلاینت در زمان ارسال این بسته هیچ آی پی ندارد. بنابراین مهم ترین اطلاعاتی که همراه این بسته ارسال می کند آدرس MAC برای شناسایی و دریافت پاسخ است. این درخواست به صورت Broadcast ارسال می گردد. فرآیند مذکور شبیه این است که کلاینت در شبکه فریاد بزند: ”من به یک آدرس IP نیاز دارم. کسی هست که بتوتند کمک کند؟”

Offer
مرحله دوم پیشنهاد یا Offer نام دارد. همچنین پکت های ارسالی در این زمان DHCP Offer نامیده می شوند. در این زمان است که همه DHCP Server هایی که پیغام DHCP Discover را دریافت کرده باشند، پیغام DHCP Offer را برودکست می کنند. آن ها دیتابیس خود را جست و جو می کنند و پس از یافتن آی پی، آن را درون پکت های DHCP Offer قرار داده در شبکه فریاد می زنند : ”من یک سرور DHCP هستم. اگر مایل به داشتن این IP هستی، یک آی پی موجود است.”

Request
اکنون اگر کلاینت پیشنهاد یا Offer از Server دیگری دریافت نکرده باشد، یک DHCP Request ارسال می کند.

ACK
در مرحله آخر، سرور Request را می پذیرد و آی پی را به کلاینت تخصیص می دهد.

 

سوال 4: چه پورتی توسط DHCP Server و DHCP Client مورد استفاده قرار میگیرد؟

جواب: به دلیل نیاز به سرعت بالا، پیام‌ های این سرویس در قالب دیتاگرام‌ های UDP حمل می‌شوند، سرور از پورت ۶۷ و کلاینت از پورت ۶۸ برای ارسال و دریافت پیام‌ها استفاده می‌کنند، در حقیقت این پروتکل جایگزینی برای پروتکل قدیمی BOOTP بود، پروتکل BOOTP امکان جمع‌آوری آدرس آی‌پی‌های تخصیص داده شده را نداشت و به همین دلیل بعدها DHCP جایگزین آن شد،

 

سوال 5: معایب سرویس DHCP Server در سطح شبکه کدام اند؟

جواب: عدم وجود یک آی‌ پی ثابت Static IP و همیشگی برای کلاینت ‌ها، افزایش احتمال حمله‌ DHCP Spoofing به شبکه و هزینه‌ تهیه و نگهداری یک سرور مناسب برای DHCP سرور از جمله معایب این سرویس در سطح شبکه های کامپیوتری می باشد.

 

سوال 6: روش های رایج در سرویس دهنده DHCP کدامند؟

جواب: روش تهیه Backup از روی سیستم و روش انجام عملیات Restore اطلاعات

 

سوال 7: پروتکل BOOTP به چه منظوری مورد استفاده قرار میگیرد؟

جواب: پروتکل BOOTP برای ارائه یك آدرس IP در طی فرآیند راه اندازی یا در حالی كه رایانه در حال راه اندازی است، طراحی شده است. پروتکل BOOTP همچنین قادر است مشتری را به مکان یک فایل تصویری که حاوی یک سیستم عامل است اشاره کند که می تواند توسط رایانه های بدون دیسک مورد استفاده قرار گیرد.

 

سوال 8: تفاوت بین پروتکل DHCP و BOOTP را شرح دهید؟

جواب: پروتکل DHCP برای جایگزینی BOOTP قدیمی تر طراحی شده است.

پروتکل BOOTP فقط در هنگام راه اندازی می تواند IP را به رایانه ارائه دهد در حالی که DHCP می تواند IP را در صورت لود شدن سیستم عامل ارائه دهد.

پروتکل DHCP در درجه اول برای ارائه یکپارچه آدرس IP به رایانه مورد استفاده قرار می گیرد در حالی که BOOTP برای پیکربندی و بوت کردن رایانه های بی سیم استفاده می شود.

پروتکل BOOTP یک اجاره 30 روزه در آدرس IP به عنوان پیش فرض دارد در حالی که DHCP فقط 8 روزه را به عنوان پیش فرض تعیین می کند.

پروتکل DHCP می تواند بطور خودکار اجاره نامه های خود را دوباره بسازد و یا تمدید کند در حالی که BOOTP نیاز به راه اندازی مجدد سیستم دارد.

 

سوال 9: چگونه می توانیم از User Class ID در DHCP استفاده کنیم؟

جواب: داخل تنظیمات DHCP شروع به ساختن یک User class ID کنیم و سپس تنظیمات مربوط به Option های DHCP که قرار است اعمال شود را معرفی کنیم. سپس این ID ساخته شده را توسط دستور زیر در Ipsonfig /setclassid بر روی کلاینت ها اعمال کنیم.

ipconfig /setclassid Network Adapter name Classid name

اگر هم بخواهیم این دستور اتوماتیک روی کلاینت ها یا کاربران مورد نظر اعمال شود کافیست آنها را تحت عنوان یک فایل با پسوند BAT. وارد کرده و سپس از طریق گروپ پالیسی به سیستم ها یا کلاینت های مورد نظرتون اعمال کنیم.

 

سوال 10: آیا میشود بدون استفاده از دو سرور جداگانه و انجام تنظیمات در Scope های DHCP Server ها مشخص کنیم که این اسکوپ برای این قسمت از شبکه و این اسکوپ برای دیگر بخش شبکه مان هست یا خیر؟

جواب: بله، میتوانیم کل این سناریو را با یک DHCP هم راه اندازی کنیم.

فرض می کنیم pc1 میخواهد که IP بگیرد، پکت discovery مربوط به شناسایی DHCP سرور را در کل شبکه ارسال میکند، این پکت از طریق پورت 1.0 به دست روتر میرسد، روتر آن را به DHCP سرور ارسال میکند و سرور میبیند که درخواست از سمت پورت 1.0 روتر که ip آن در رنج 10.10.1.0 هست آمده، پس از همین رنج یک IP به کلاینت اختصاص میدهد. به همین ترتیب اگر 10 تا رنج مختلف هم داشته باشیم و اگر در سرور ما هم 10 تا رنج را تعریف کرده باشیم، راحت کلاینت ها IP میگیرند.

 

سایر سوالات مصاحبه شغلی شبکه کامپیوتر بخش مرتبط با آموزش سرویس DHCP سرور 

سوالات مصاحبه شغلی زیر درباره مهندسی شبکه های کامپیوتری بدون جواب آورده شده اند تا دانش آموزان و دانشجویان جهت درک بهتر موضوع و آموزش DHCP سرور به صورت سلف استادی، تحقیق و جستجو کنند و در صورت صلاح، جواب آن را به صورت نظر در انتهای همین مطلب آموزشی ثبت نمایند.

1. فرآیند نصب DHCP Server در شبکه هایی که AD داریم ( مایکروسافت اکتیو دایرکتوری) را شرح دهید؟

2. آیا نصب سرویس DHCP در شبکه های ورک گروپ WorkGroup با شبکه های مبتنی بر Domain Controller فرق دارد؟

3. DHCPINFORM به چه معنی است؟

4. در مورد Integration بین سرویس DHCP و سرور DNS توضیح دهید؟

5. اصطلاحاتی مانند Classes و Vendor در DHCP Server چیست؟

 

سوالات استخدامی DHCP سرور از مباحث آموزشی +Network نتورک پلاس شبکه کامپیوتر با جواب

اگر شما دانشجو، کارفرما، کارجو یا شاغل در این حرفه اید و به دنبال پاسخ تشریحی به برخی سوالات استخدامی برای روز مصاحبه شغلی هستید می توانید در قسمت پایین این مطلب، سوال خود را در قالب نظر یا پیشنهاد، در رابطه با پرسش های عمومی و تخصصی روز مصاحبه حضوری و شفاهی شغلی در بخش سوالات استخدامی مفاهیم نتورک پلاس +Network در رابطه با سرویس DHCP سرور در شبکه های کامپیوتری به صورت آنلاین ثبت نمایید.

 

علاوه بر پرسش های DHCP سرور در مصاحبه شغلی شبکه سوالات جامع تری از مباحث این حوزه نیز پرسیده می شود لذا خوب است با مطالعه مطلب با آمادگی کاملتری برای روز استخدام آشنا شوید.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟