به چه کسی وبمستر یا مدیر سایت می گویند و چه وظایفی دارد؟

جهت ایجاد و مدیریت محتوا و سازمان یک وب سایت به کسی نیاز است که به آن وبمستر یا مدیر وب سایت می گویند. در اینجا بیان می کنیم که او کیست و چه وظایفی دارد و بازار کار و فرصت های شغلی آن چگونه است و میزان حقوق و درآمد Webmaster چقدر است؟

مدیر وب سایت کیست؟

مهم ترین وظایف یک وبمستر چیست؟

بازار کار مدیر سایت چگونه است؟

فرصت های شغلی یک وبمستر کدامند؟

مشاغل مشابه مدیر سایت کدامند؟

میزان حقوق و درآمد وب مستر در ایران و خارج از کشور چقدر است؟

 

مدیر وب سایت کیست؟

به شخصی وبمستر یا مدیر وب سایت می گویند که نقش اصلی جهت ایجاد و مدیریت محتوا و سارمان یک سایت را برعهده دارد و مسئول نگهداری و توسعه وب سایت و نظارت بر کارکرد صحیح آن می باشد. یک مدیر سایت معمولاً از کلیه تکنولوژی های مربوط به وب سایت حفاظت می نماید. عموماً یک وبمستر پیرامون طراحی گرافیکی، کدنویسی و اصول مدیریتی آشنا می باشد.

جهت ایجاد و مدیریت محتوا و سازمان یک وب سایت به کسی نیاز است که به آن وبمستر یا مدیر وب سایت می گویند. در اینجا بیان می کنیم که او کیست و چه وظایفی دارد و بازار کار و فرصت های شغلی آن چگونه است و میزان حقوق و درآمد Webmaster چقدر است؟

مهم ترین وظایف یک وبمستر چیست؟

به طور کلی یک وبمستر از وظایفی است تا یک وب سایت را به خوبی مدیریت کرده و به توسعه آن کمک کند. مهمترین وظایف یک مدیر وبسایت به شرح زیر می باشد:

یک وبمستر وظیفه دارد وضعیت سرور و هاست سایت را بررسی و کنترل نموده و مشکلات احتمالی را رفع کند.
مدیر وب سایت برنامه نویسی و توسعه بخش های گوناگون وب سایت را برعهده دارد.
تهیه پایگاه داده از کاربران سایت (به منظور اطلاع رسانی و تبلیغات و …) بر روی دوش وب مستر می باشد.
وظیفه بررسی صحت لینک های موجود در سایت برعهده مدیر وبسایت است.
یک وبمستر باید برای ارائه خدمات مناسب تر به کاربران وب سایت برنامه ریزی و هدف گذاری نماید.
مدیر سایت باید بکوشد تا زمان لود سایت را کاهش داده و مشکلات بازدید کنندگان سایت را برطرف نماید.
وب مستر باید جهت بهبود طرح گرافیکی سایت و بکارگیری آخرین فناوری مطرح در طراحی وب تلاش نماید.
مدیر وب سایت وظیفه دارد تا سعی کند رتبه سایت در موتورهای جستجو به کمک تکنیک های بهینه سازی (SEO) افزایش یابد.
وظیفه ارائه گزارش های دوره ای به مدیران وب سایت برعهده وبمستر است.
مدیر وب سایت باید میزان کاربر پسند بودن قسمت های گوناگون سایت و تلاش برای بهبود آن را بررسی نماید.

به طور کلی یک وبمستر از وظایفی است تا یک وب سایت را به خوبی مدیریت کرده و به توسعه آن کمک کند. مهمترین وظایف یک مدیر وبسایت به شرح زیر می باشد:

بازار کار مدیر سایت چگونه است؟

از آنجایی که وب سایت ها در ایران روز به روز گسترش یافته اند، قطعاً برای هر وبسایت نیاز به یک نیروی وبمستر یا مدیر سایت، می باشد تا مسئولیت مدیریت، نگهداری و توسعه آن را بر عهده بگیرد. اما خیلی از این وب سایت ها به صورت تجاری فعال نیستند و خیلی از وبمسترها به خاطر علاقه شان و یا به عنوان کارآموزی این سایت ها را مدیریت می کنند.

پیرامون بازار کار و استخدام مدیر سایت، باید گفت که بسیاری از وبمسترها در شرکت های کامپیوتری و اینترنتی استخدام می شوند و به شکل تخصصی کار می کنند. تعدادی دیگر از مدیران وب سایت نیز برای خود کسب و کاری راه اندازی نموده و به صورت آزاد کار و شخصی درآمد کسب می کنند. ولی در مجموع بازار کار Webmaster در ایران رو به گسترش می باشد نیاز شرکت ها و سازمان ها به مهارت و تخصص وب مسترها افزایش روز افزونی خواهد یافت.

 

فرصت های شغلی یک وبمستر کدامند؟

برای یک مدیر سایت دو فرصت شغلی موجود است:

اول اینکه مدیر یک سایت شخصی باشد که در این صورت تمام کارهای وب سایت نظیر ثبت دامین، طراحی و گرافیک و برنامه نویسی را انجام می دهد. چنانچه برنامه نویسی بلد نباشد معمولاً از سیستم های مدیریت محتوا و کدهای آماده بهره می برد.

فرصت شغلی دوم اینکه وبمستر یک شرکت یا سازمان بزرگ باشد. که در چنین حالتی مدیر سایت تعدادی کارمند دارد که زیر نظر او وظیفه نگهداری و توسعه سایت را برعهده دارند.

 

مشاغل مشابه مدیر سایت کدامند؟

مدیر سایت احتمالاً وظایفی مشابه برخی مشاغل همچون برنامه نویس یا توسعه دهنده نرم افزار کامپیوتر دارد. صفحات وب از کدها و نیز انواع اشیاء برخوردار است که یک طراح گرافیک، هنرمند یا انیماتور چند رسانه ای امکان تولید آنها را دارد. در صورتی یک سایت از داده ها بهره ببرد، وظایف مدیر سایت، شبیه فعالیت ها و مسئولیت های مدیر بانک اطلاعاتی می شود. همچنین مدیر محتوای سایت نیز برخی وظایف مشترک با نیروی وب مستر دارد.

مدیر سایت احتمالاً وظایفی مشابه برخی مشاغل همچون برنامه نویس یا توسعه دهنده نرم افزار کامپیوتر دارد. صفحات وب از کدها و نیز انواع اشیاء برخوردار است که یک طراح گرافیک، هنرمند یا انیماتور چند رسانه ای امکان تولید آنها را دارد.

میزان حقوق و درآمد وب مستر در ایران و خارج از کشور

به طور کلی حقوق و درآمد وب مستربه میزان تخصص و تجربه او بستگی دارد و همچنین اگر مدیر وب سایت در استخدام سازمان ها دولتی یا شرکت های خصوصی باشد نوع توافقی که با صاحب کار خود می کند نیز در تعیین حقوقش موثر است که عموماً پایه حقوق تمام وقت در این فرصت شغلی 4 میلیون تومان می باشد. اما خیلی از مدیران سایت نیز به صورت مشتقل فعالیت می کنند که در این صورت نمی توان مقدار مشخصی را برای درآمد ماهانه مدیر سایت بیان نمود و هرچه بیشتر پروژه بگیرد و تبلیغات و فروش محصولات و خدمات بیشتری داشته باشد درآمدی بالاتری نیز بدست آورد.

درآمد سالانه فرصت شغلی مدیر سایت در خارج از کشور و برخی از کشورهای جهان در سال 2013 به ترتیب زیر است:

در آمریکا، متوسط درآمد سالانه شغل وب مستر ، 46.000 دلار بوده است.

متوسط درآمد سالانه مدیران سایت در استرالیا، معادل 55.000 دلار بوده است.

در انگلستان متوسط درآمد سالیانه وبمسترها، معادل 39.000 دلار آمریکا بوده است.

یک مدیر سایت در کانادا به طور متوسط، معادل 46.000 دلار در سال درآمد داشته است.

 

از آنجایی که برخی از وظایف مدیر سایت با متخصص تولید محتوا یکی است اگر علاقمندید تنها در حوزه مدیر محتوا کار کنید می توانید مطلب معرفی فرصت شغلی کارشناس تولید محتوای سایت و وظایف آن را مطالعه نمایید.

 

کامل تر کردن این نوشتار با ثبت نظر

فارغ از اینکه شما کارفرما، کارجو یا شاغل در این حرفه هستید، اگر در این زمینه تجربه دارید و احساس می کنید که می توانید شرح وظایف بیشتر و مفید تری را در این باره مطرح نمایید تا مورد استفاده علاقه مندان این حوزه قرار بگیرد، از شما خواهشمندیم که برای تکمیل اطلاعات این بخش، نظر و پیشنهاد خود در رابطه با اینکه به چه کسی وبمستر یا مدیر سایت می گویند و چه وظایفی دارد؟ را در انتهای این مطلب ثبت نمایید.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟