معرفی شغل نیروی طراح و گرافیست و وظایف آن

این مطلب کامپیوتر جابز را پیرامون معرفی شغل نیروی طراح و گرافیست و وظایف آن در سایت قرار دادیم تا اطلاعاتی درباره تحصیلات و مهارت های مورد نیاز، بازار کار و میزان حقوق و درآمد این شغل را به علاقمندان طراحی گرافیک بدهیم.

طراح گرافیست کیست؟

نرم افزارهای ضروری برای شغل طراح و گرافیست کدامند؟

مهارت های لازم برای فرصت شغلی طراح گرافیست کدامند؟

شرح وظایف کارشناس طراحی گرافیک چیست؟

بازار کار و آینده شغلی نیروی گرافیست چگونه است؟

میزان حقوق و درآمد طراح گرافیک در ایران و جهان چقدر است؟

 

طراح گرافیست کیست؟

به کسی کارشناس طراحی گرافیک یا همان نیروی طراح و گرافیست گویند که جهت برای اجرای بصری سفارشی که دریافت نموده در مرحله نخست موضوع سفارش را به درستی درک می کند و بعد از آن با توجه به مهارت های ذهنی خود و یا با مشورتی که از دیگر همکاران خود می گیرد به ایده متفاوت و روش های انجام جدیدتری پیرامون سفارش مورد نظر می رسد.

این مطلب کامپیوتر جابز را پیرامون معرفی شغل نیروی طراح و گرافیست و وظایف آن در سایت قرار دادیم تا اطلاعاتی درباره تحصیلات و مهارت های مورد نیاز، بازار کار و میزان حقوق و درآمد این شغل را به علاقمندان طراحی گرافیک بدهیم.

نرم افزارهای ضروری برای شغل طراح و گرافیست کدامند؟

ضروری ترین نرم افزارهای گرافیکی موجود که برای شغل نیروی طراح و گرافیست لازم است شامل فتوشاپ Photoshop، فلش Flash، کورل Corel، پریمیر Premiere، ایلاستریتر Illustrator، فايرورکس Fireworks، ایندیزاین  InDesign، ویزیو Visio و 3D Studio MAX می گردد که تسلط بر آنها برای استخدام به عنوان نیروی کارشناس طراحی گرافیک ضروری است.

 

شرح وظایف کارشناس طراحی گرافیک چیست؟

وظایف و مسئولیت هایی که برعهده یک نیروی کارشناس طراحی گرافیک است و کارفرما از طراح گرافیست انتظار دارد که به خوبی از پس آن ها برآید به شرح زیر می باشد:

بحث و گفتگو درمورد نیازمندیها و تقاضاهای مشتری و تعیین ویژگی های سفارش او
انتخاب بهترین و مناسب ترین شیوه، مواد و سبک متناسب با سفارش مشتری
ایجاد طرح های اولیه کار جهت نمایش به مشتری
بهره گیری از نرم افزارهای تخصصی کامپیوتری برای آماده کردن طرح ها
تولید نسخه نهایی با رعایت کردن ویژگی های دقیق نوشتاری، اندازه و رنگ
انجام کار با در نظر گرفتن بودجه و زمان اختصاص یافته به آن

وظایف و مسئولیت هایی که برعهده یک نیروی کارشناس طراحی گرافیک است و کارفرما از طراح گرافیست انتظار دارد که به خوبی از پس آن ها برآید به شرح زیر می باشد.

مهارت های لازم برای فرصت شغلی طراح گرافیست

یک نیروی طراح و گرافیست حرفه ای علاوه بر تسلط به نرم افزارهای عنوان شده گرافیکی باید در موارد زیر نیز دارای مهارت باشد تا بتواند به بازار کار این حوزه راه پیدا کند.

مهارت طراحی با کامپیوتر
مهارت در طراحی محصولات چاپی
مهارت های ارتباطی
تحصیلات مکفی و مرتبط با حوزه گرافیک
برخورداری از تفکر خلاق
ارائه پورتفولیو

فارغ از این مهارت ها که یک طراح و گرافیست باید از آنها بهره ببرد، بهتر است به حداقل یکی از تخصص های طراحی وب، تصویر گری و طراحی و عکاسی نیز تسلط داشته باشد.

 

تحصیلات مورد نیاز و نحوه ورود به شغل طراح و گرافیست

علاوه بر تجربه، اکثر مدیران شرکت ها به تحصیلات فرد متقاضی شغل طراح و گرافیست  نیز توجه می کنند. هر چند در مورد یک کارشناس طراحی گرافیک که مهارت های مورد نیاز را دارد، غالباً آیتم تحصیلات برای ورود به بازار کار این فرصت شغلی تاثیر چندانی ندارد، اما داشتن تحصیلات دانشگاهی در رشته های مهندسی نرم افزار کامپیوتر و IT و گرافیک می تواند در استخدام کارجویان امتیاز به شمار بیاید.

علاوه بر تجربه، اکثر مدیران شرکت ها به تحصیلات فرد متقاضی شغل طراح و گرافیست  نیز توجه می کنند. هر چند در مورد یک کارشناس طراحی گرافیک که مهارت های مورد نیاز را دارد، غالباً آیتم تحصیلات برای ورود به بازار کار این فرصت شغلی تاثیر چندانی ندارد.

بازار کار و آینده شغلی نیروی گرافیست

یک نیروی طراح و گرافیست برای ورود به بازار کار در برخی از سازمان ها از قبیل صدا و سیما و وزارت ارشاد، شرکت های تبلیغاتی، چاپخانه ها، مراکز آموزشی و بسیاری از شرکت های بزرگ ،که واحد بازاریابی و فروش دارند، مشغول به کار شوند. یا توجه به اینکه کسب تجربه برای موفقیت در این شغل پر اهیمت است و می تواند آینده شغلی مطلوبی را برای کارشناس طراحی گرافیک فراهم آورد بعضی وقت ها نیاز است گرافیست جهت بدست آوردن سوابق کاری متنوع محل کار خود را تغییر دهند.

امکان فعالیت به صورت مستقل و پروژه ای برای نیروی طراح و گرافیست وجود دارد و خیلی از طراحان گرافیک از مشتری سفارش می گیرند و در زمان تعیین شده کار را آماده نموده و پروژه را تحویل می دهند.

 

میزان حقوق و درآمد طراح گرافیک در ایران و جهان

میزان حقوق درآمد نیروی طراح گرافیک در ایران و جهان به عوامل گوناگونی همچون میزان دانش فنی و تخصصی، سرعت عمل در انجام کار، ابتکار و نوآوری همچنین خلاقیت بستگی دارد.

میزان درآمد طراحان گرافیک  در ایران با توجه به موقعیت های شغلی بسیاری که برای گرافیست ها در بازار کار وجود دارد رو به افزایش می باشد. برای شغل طراح گرافیک نیز همچون هر شغل دیگری در ایران، متوسط درآمد مشخصی را نمی توان تعیین نمود ولی بر اساس تجربیات بدست آمده و شواهد موجود یک درآمد یک گرافیست در ایران از 3.5 تا 12 میلیون تومان متغیر است. تعیین این در آمد به کارمند یا فریلنسر بودن و میزان مهارت هر فرد بستگی دارد.

اما متوسط درآمد و حقوق سالیانه کارشناسان طراحی گرافیست در برخی از کشورهای جهان به ترتیب زیر می باشد:

میانگین دستمزد سالانه‌ برای طراحان گرافیک آمریکا در سال 2018 58,000 دلار
میانگین حقوق سالانه‌ طراحان گرافیک کشور کانادا 51,675 دلار
میانگین دستمزد سالانه‌ گرافیست های کشور استرالیا 62,565 دلار
متوسط درآمد سالیانه طراحان کشور انگلستان 25,000 پوند
میانگین درآمد سالیانه یک طراح گرافیکی در کشور ترکیه 30,500 لیردرآمد رشته گرافیک در جهان

 

کامل تر کردن این نوشتار با ثبت نظر

فارغ از اینکه شما کارفرما، کارجو یا شاغل در این حرفه هستید، اگر در این زمینه تجربه دارید و احساس می کنید که می توانید شرح وظایف بیشتر و مفید تری را در این باره مطرح نمایید تا مورد استفاده علاقه مندان این حوزه قرار بگیرد، از شما خواهشمندیم که برای تکمیل اطلاعات این بخش، نظر و پیشنهاد خود در رابطه با معرفی شغل نیروی طراح و گرافیست و وظایف آن را در انتهای این مطلب ثبت نمایید.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟