معرفی فرصت شغلی ادمین شبکه و سرویس ها و شرح وظایف آن

آشنایی با فرصت شغلی ادمین شبکه و سرویس ها Network Administrator و معرفی شرح وظایف آن و نگاهی بر مهارت هایی که متخصص این شغل باید داشته باشد و بازار کار و میزان حقوق و درآمد کارشناسان این حوزه

به چه کسی ادمین شبکه و سرویس ها گویند؟

مهارت های یک ادمین شبکه و سرویس ها چیست؟

ادمین شبکه چه وظایف و مسئولیت هایی دارد؟

بازار کار ادمین شبکه های کامپیوتری چگونه است؟

حقوق و درآمد ادمین شبکه چقدر است؟

 

به چه کسی ادمین شبکه و سرویس ها گویند؟

به منظور اینکه هر شرکت یا سازمانی بتواند رشد نماید لازم است تا با سایر شرکت ها و دنیای خارج از مجموعه خود ارتباط برقرار نماید. دسترسی به این امکان به یک شبکه مناسب و کامل محتاج است تا توانایی پاسخگویی به به نیازهای آن شرکت را داشته باشد. برای ایجاد این شبکه به یک نیروی کارشناس حرفه ای که به آن ادمین شبکه و سرویس ها می گویند نیاز است تا با بهره گیری از برخی توانایی های فنی و خصوصات فردی خود وظیفه محوله به او را به درستی انجام دهند.

آشنایی با فرصت شغلی ادمین شبکه و سرویس ها Network Administrator و معرفی شرح وظایف آن و نگاهی بر مهارت هایی که متخصص این شغل باید داشته باشد و بازار کار و میزان حقوق و درآمد کارشناسان این حوزه

مهارت های یک ادمین شبکه و سرویس ها چیست؟

نخستین و اصلی ترین ویژگی های هر نیروی متخصص از جمله ادمین شبکه و سرویس ها، دارا بودن مهارت های فنی درست و متناسب با آن فعالیتی است که شخص می خواهد در آن فعالیت کند. ادمین های شبکه این امکان را دارند تا تخصص خود را با تحصیل در دانشگاه ها و مراکز علمی گوناگون موجود کسب نمایند. متاسفانه به دلیل عدم وجود مراکز علمی مناسب در کشور و پایین بودن سطح علمی دانشگاه ها عملا نمی توان بر روی آن ها حسابی باز نمود و نیروی کار باید برای موختن چنین تخصصی به کلاس ها و یا برای کار آموزی به شرکت های که در این حوزه کار می کنند مراجعه نماید.

حوزه شبکه شباهت بسیار زیادی به پزشکی دارد! به عنوان مثال پزشکی که متخصص قلب است نمی تواند جراحی مغز انجام دهد و این وظیفه به عهده متخصص مغز و اعصاب است ولی هردو پزشک بر مفاهیم اولیه و کلی علم پزشکی تسلط دارند. شبکه هم به همین صورت است که یک ادمین نمی تواند در تمامی حوزه های شبکه مانند سیسکو ، مایکروسافت ، مجازی سازی و …. تخصص کامل داشته باشد و تنها می تواند در یک بخش فعالیت کند اما برای این که بتواند یک مجموعه را هدایت و ساپورت کند باید به مفاهیم کلی شبکه کاملا وارد باشد.

راه حل دیگر برای بدست آوردن تخصص و ماهر شدن در کار، داشتن تجربه کافی و مناسب در محیط عملی است، داشتن تجربه باعث می شود فرد سیستم های موجود در شبکه از سرور ها گرفته تا سوئیچ ها و کلاینت ها را به طور کامل بشناسد و این شناخت باعث می شود تا با مشکلاتی که ممکن است این دستگاه ها برای شبکه ایجاد کنند آشنا باشد و بداند که در صورت بروز مشکلی از طرف دستگاه ها چه طور باید آن را برطرف کند. تجربه کافی، شناخت و آگاهی کامل از سیستم ها باعث می شود، هنگام ایجاد یک مشکل فرد به خود مسلط باشد و مشکل را با خلاقیت و توانایی هایی که دارد در سریعترین شکل ممکن حل کند.

به طور کلی داشتن تجربه های متنوع از فناوری های اترنت ، سخت افزار ها و نرم افزار های مختلف و کسب دانش از فایروال های امنیتی، پایگاه های داده و ابزارهای مدیریت نسل بعدی برای یک شبکه کار لازم است و به او کمک می کند. استفاده از ابزارها و فناوری های پیشرو و جدید برای حفظ سیستم های موجود در شبکه، طراحی و توسعه، بررسی نحوه فعال سازی حساب ها و کنترل های امنیتی، نصب و پیکر بندی سرورها، روترها، سوئیچ ها و دیگر دستگاه های شبکه، بررسی عملکرد صحیح شبکه و حل مشکلات آن در کمترین زمان ممکن، همگی از ابتدایی ترین در عین حال اصلی ترین و مهم ترین وظایف یک شبکه کار است که باید آن ها را به درستی انجام دهد تا یک سیستم شبکه با بهترین بازدهی و کم ترین مشکل را داشته باشد.

یکی دیگر از توانایی های که یک شخص شبکه کار و ادمین شبکه باید داشته باشد، توانایی انجام کار تیمی است.

شبکه بخش های مختلفی مانند مجازی سازی، فایروال، امنیت و… دارد. پس یک شرکت بزرگ نیازمند چندین متخصص شبکه است و یک Network Administrator باید بتواند با توجه به نیاز هایی که آن مجموعه دارد افراد زیر دست خود را به درستی جهت دهی کند و آن ها را در مسیر درست قرار دهد تا کارها با یک نظم خاص، درست و مناسب پیش برود.

نخستین و اصلی ترین ویژگی های هر نیروی متخصص از جمله ادمین شبکه و سرویس ها، دارا بودن مهارت های فنی درست و متناسب با آن فعالیتی است که شخص می خواهد در آن فعالیت کند.

همچنین یک شبکه کار باید از انجام مراحل کار مطمئن شود و از درست بودن آن اطمینان پیدا کند و همین طور باید کارها در زمان تعیین شده به شخص مورد نظر تحویل داده شود تمام این ها باعث ایجاد اطمینان و اعتماد از ادمین شبکه در محیط کاری می شود. متخصصان شبکه همیشه باید یاد بگیرند تا به نیاز های حوزه شبکه که همیشه در حال توسعه است، برسند. نرم افزار، سخت افزار، برنامه های امنیتی و سیستم های ذخیره سازی اطلاعات که با آنها کار می کنید، به طور مداوم تغییر می کنند.

ممکن است کارفرمای شما هنگام خرید سخت افزاری، انتخاب نرم افزار یا ارائه امنیت بیشتر به شبکه برای مشاوره به شما نیاز داشته باشد به همین دلایل متخصصان شبکه باید به طور مداوم در حال یادگیری و آموختن مباحث جدید باشند. تمامی این موارد، توانایی هایی است یک ادمین شبکه برای موفق شدن، پیشرفت و درست انجام دادن کار خود باید داشته باشد و آن ها را رعایت کند.

 

معرفی وظایف ادمین شبکه

در ادامه قصد داریم وظایف مهم ادمین شبکه را معرفی نماییم تا علاقمندان به این شغل نسبت به مسئولیت هایی که از جانب کارفرما و یا مدیر شبکه بر عهده متصدی این سمت شغلی گذاشته می شوند آشنایی پیدا کنند.

یک ادمین شبکه، باید شبکه ای که برای یک سازمان طراحی می کند متناسب با آن سازمان و همین طور پاسخ گوی نیاز های آن باشد.

طراحی شبکه باید به گونه ای باشد که بتوان با کمترین هزینه بهترین بازدهی را از آن داشت.

باید توانایی حل مشکلات به وجود آمده در شبکه را داشته باشد و بتواند در سریعترین زمان ممکن به بهترین شکل ممکن مشکل را برطرف کند.

یکی از مهم ترین بحث های موجود در شبکه، امنیت آن شبکه است زیرا ممکن است با درز اطلاعات از آن یک شرکت با مشکلات بسیاری مواجه شود، پس یکی از وظایف مهم ادمین تامین امنیت آن نیز است.

ادمین باید توانایی گسترش شبکه را در زمان مناسب داشته باشد. زیرا هر سازمان با گذشت زمان رشد می کند و نیاز های آن ها نیز تغییر می کند، بنابراین ادمین باید توانایی تغییر شبکه و سازگاری آن با شرایط جدید را داشته باشد. البته این را هم باید در نظر گرفت که وظایف در شرکت های مختلف ممکن است کمی متفاوت با یکدیگر باشند.

در ادامه قصد داریم وظایف مهم ادمین شبکه را معرفی نماییم تا علاقمندان به این شغل نسبت به مسئولیت هایی که از جانب کارفرما و یا مدیر شبکه بر عهده متصدی این سمت شغلی گذاشته می شوند آشنایی پیدا کنند.

بازار کار ادمین شبکه های کامپیوتری چگونه است؟

هر چند آمار رسمی و معتبری پیرامون وضعیت بازار کار ادمین شبکه های کامپیوتری در کشور منتشر نشده است اما طبق بررسی و شواهد موجود مشخص است که میزان استخدام نیروی ادمین و مدیر شبکه بالا است و دلیل این مسئله افزایش بکارگیری کامپیوتر به صورت گسترده در سالیان اخیر تقریباً در همه شرکت های فعال در کشور و نیاز به برقرای ارتباط و شبکه کردن کامپیوترها و مدیریت و نگهداری آن ها می باشد.

همچنین پیش بینی می گردد با توجه به اینکه در سال های آتی شرکت ها و سازمان ها بیش از پیش به کامپیوتر و شبکه های کامپیوتری نیاز خواهند داشت، شاهد بالا رفتن بیشتر میزان اشتغال، کارآفرینی و استخدام در فرصت های شغلی مختلف شبکه از جمله شغل ادمین شبکه خواهیم بود.

 

حقوق و درآمد ادمین شبکه چقدر است؟

میزان حقوق و درآمد ماهانه ای که برای یک ادمین شبکه تخمین زده می شود مبلغ پایه 4 میلیون تومان است و با توجه به میزان مهارت ها و سطح شرکتی که این فرد متخصص در آن فعالیت می کند، ممکن است این حقوق دریافتی تا ۱۲ میلیون تومان نیز افزایش یابد.

 

یک ادمین شبکه با کسب مهارت و پیداکردن تجربه و نشان دادن توانایی ها و شایستگی هایش می توان به سمت مدیریت شبکه دست یابد لذا خوب است تا با مطالعه مطلب فرصت شغلی مدیر و مسئول شبکه و شرح وظایف آن با این شغل نیز آشنا شود.

 

کامل تر کردن این نوشتار با ثبت نظر

فارغ از اینکه شما کارفرما، کارجو یا شاغل در این حرفه هستید، اگر در این زمینه تجربه دارید و احساس می کنید که می توانید شرح وظایف بیشتر و مفید تری را در این باره مطرح نمایید تا مورد استفاده علاقه مندان این حوزه قرار بگیرد، از شما خواهشمندیم که برای تکمیل اطلاعات این بخش، نظر و پیشنهاد خود در رابطه با معرفی فرصت شغلی ادمین شبکه و سرویس ها و شرح وظایف آن را در انتهای این مطلب ثبت نمایید.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟