مدیر سیستم SysAdmin کیست و وظایفش چیست؟

در این مطلب با پاسخ دادن به این سوالات که SysAdmin کیست و وظایفش چیست و یک مدیر سیستم چه مهارت هایی باید داشته باشد، آینده شغلی اش چگونه است و میزان حقوق و درآمد او چقدر است شما را با فرصت شغلی ادمین سیستم آشنا می کنیم.

مدیر سیستم Sys Admin کیست؟

وظایف یک Sys Admin چیست؟

یک مدیر سیستم چه مهارت هایی باید داشته باشد؟

چه آینده شغلی در انتظار یک مدیر سیستم است؟

میزان حقوق و درآمد یک مدیر سیستم چقدر است؟

فرصت های شغلی Sysadmin و Network Administrator چه تفاوتی با هم دارند؟

 

مدیر سیستم SysAdmin کیست؟

مدیر سیستم یا SysAdmin به فردی گفته می شود یک سیستم یا یک شبکه کامپیوتری را نگهداری و اداره می‌ نماید. در واقع مدیریت کامل سرورها، کلاینت ها، سوییچ ها و کل یک مجموعه شبکه‌ های کامپیوتری بر عهده مدیر سیستم است.

در این مطلب با پاسخ دادن به این سوالات که SysAdmin کیست و وظایفش چیست و یک مدیر سیستم چه مهارت هایی باید داشته باشد، آینده شغلی اش چگونه است و میزان حقوق و درآمد او چقدر است شما را با فرصت شغلی مدیر سیستم آشنا می کنیم.

وظایف یک مدیر سیستم Sys Admin چیست؟

مدیران سیستم وظایف گسترده ای دارند که در هر سازمانی متفاوت می باشد. یک مدیر سیستم Sys Admin عموماً مسئول نصب و پشتیبانی از سرویس ‌دهنده ها یا سایر سیستم ‌های کامپیوتری می باشد. از دیگر وظایف SysAdmin می توان پاسخگویی به هر نوع قطعی سرویس و نیز دیگر ایرادات و طراحی برای برطرف نمودن آن ها اشاره کرد. امکان دارد اسکریپت نویسی و یا برنامه نویسی سبک و نیز مدیریت نمودن پروژه های مرتبط با سیستم نیز از وظایفی باشد که بر عهده مدیر سیستم می گذارند.

اما مسئولیت های اصلی یک نیروی SysAdmin شامل موارد زیر است:

مدیریت کاربر (نصب و نگهداری حساب های کاربری)
نگهداری سیستم
بررسی نمودن درستی عملکرد دیگر تجهیزات
مدیریت و هماهنگی سریع جهت تعمیر سخت افزار در هنگام رخ دادن ایراد در سخت افزار
مانیتورینگ عملکرد سیستم ها
ایجاد فایل سیستم ها
نصب نرم افزارها
ایجاد پالیسی های پشتیبان گیری و ریکاوری
مانیتور ارتباطات شبکه
به روز رسانی سیستم به محض ریلیز ورژن جدید سیستم عامل ها و برنامه های کاربردی
پیاده سازی پالیسی ها جهت بکارگیری سیستم های کامپیوتری و شبکه
پیاده سازی پالیسی های امنیتی برای کاربران
داکیومنت سازی به شکل یک wiki داخلی
مدیریت پسورد و احراز هویت

مدیران سیستم وظایف گسترده ای دارند که در هر سازمانی متفاوت می باشد. یک مدیر سیستم Sys Admin عموماً مسئول نصب و پشتیبانی از سرویس ‌دهنده ها یا سایر سیستم ‌های کامپیوتری می باشد.

یک مدیر سیستم چه مهارت هایی باید داشته باشد؟

یکی از مهمترین مهارت های یک مدیر سیستم توانایی ترابل شوت سریع و صحیح مشکل است یعنی مشکل را به درستی تشخیص دهد و آن را خیلی فوری و به بهترین شکل برطرف نماید و این قابلیت را داشته باشد که بر فشارها و استرس های ناشی از طولانی شدن حل مشکل غلبه نماید.

سایر توانایی های یک مدیر سیستم و وظایفش به شرح زیر است:

تسلط بر ابزارهای مدیریت پیکربندی
تسلط بر فناوری ‌های مجازی ‌سازی و آشنایی با نرم افزار مجازی ساز Docker
آشنایی با یک زبان اسکریپ ‌نویسی
آشنایی با ابزار مانیتورینگ Zabbix
درک کامل مفاهیم اصلی شبکه و سرویس ‌های مبتنی بر آن
مهارت در مستندسازی و ارائه گزارش فنی
مهارت‌ و توانایی انجام امور با کمترین نظارت و پیگیری
توانایی زمانبندی و برنامه ریزی و هماهنگی فعالیتها در حیطه کاری

 

چه آینده شغلی در انتظار یک مدیر سیستم است؟

فکر می کنید چه آینده شغلی در انتظار یک مدیر سیستم می باشد و SysAdmin چگونه می تواند در چند سال بعد جایگاه و نقش مدیریتی خود را حفظ کنند و در کار خود پیشرفت نماید. می دانیم که تکنولوژی فناوری اطلاعات خیلی سریع در حال تغییر است و با پیدایش cloud computing یا رایانش ابری وضعیت شغلی مدیران سیستم به گونه ای خواهد بود که احتمال اینکه وی بتواند به همان روش سنتی که کارها و وظایف را انجام دهد اندک است و نیاز به کسب مهارت های جدید و پیدا کردن راهکارهای تازه ای باشد. برای مثال در آینده بحث امنیت شبکه و سیستم ها بیشتر احساس خواهد شد و لازم است که یک مدیر سیستم، متخصص امنیت شبکه و اطلاعات نیز باشد. همچنین تخصص کد نویسی و آشنایی با محیط کسب و کارهای جدید آنلاین و نیازهای آن محیط تغییراتی است که در آینده نه چندان دور sysadmin ها با آن ها روبرو خواهند شد.

فکر می کنید چه آینده شغلی در انتظار یک مدیر سیستم می باشد و SysAdmin چگونه می تواند در چند سال بعد جایگاه و نقش مدیریتی خود را حفظ کنند و در کار خود پیشرفت نماید.

میزان حقوق و درآمد یک مدیر سیستم SysAdmin در ایران

در بحث میزان حقوق و درآمد یک مدیر سیستم در ایران نکته مهم حائز اهمیت مسئله وظایف، سطح مدیریت و تجربه شخص SysAdmin است که میزان دستمزد ماهیانه متخصص این شغل را متغیر نموده است. طبق برآوردهای صورت گرفته حداقل حقوق یک مدیر سیستم در ماه را می توان حدود 7,800,000 تومان و حداکثر آن را حدود 16,500,000 در نظر گرفت.

 

فرصت های شغلی Sysadmin و Network Administrator چه تفاوتی با هم دارند؟

مدیر سیستم و ادمین شبکه وظایف مشابه بسیاری دارند و گاهی نمی توانید در شبکه های امروزی به صورت دقیق دور عبارت Network Administrator و Sysadmin را جدا کنید و این بدلیل وابستگی سیستم ها به شبکه و بلعکس می باشد. اما اصلی ترین بخشی که این دو فرصت شغلی را جدا از هم می کند این است که کار مدیر سیستم غالباً در زمینه سیستم عامل ها، نرم افزارهای کاربردی، تجهیزات داخلی کامپیوتر و مواردی از این دست که مستقیما بر روی سیستم عامل کار می کند است ولی تمرکز مدیر شبکه به طور اختصاصی بر روی موضوعات زیرساخت ارتباطی و شبکه همچون کار کردن با روترها، سویچ ها، فایروال ها، تجهیزات وایرلس، ترافیک شبکه و ... می باشد.

اگر می خواهید به طور کامل با فرصت شغلی ادمین شبکه Network Administrator آشنا شوید می توانید مطلب معرفی فرصت شغلی ادمین شبکه و سرویس ها و شرح وظایف آن را از سایت کامپیوتر جابز مطالعه نمایید.

برای آشنایی با موقعیت شغلی مدیر شبکه نیز خواندن مقاله فرصت شغلی مدیر و مسئول شبکه و شرح وظایف آن که در بخش معرفی مشاغل سایت کاریابی آنلاین کامپیوتر جابز قرار دارد موثر خواهد بود.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟