برنامه نویس کیست و چه وظایفی دارد؟

در این مطلب می خواهیم شرح دهیم که برنامه نویس کیست و چه وظایفی دارد و به معرفی زبان ها و حوزه های مختلف برنامه نویسی و چگونگی بازار کار، میزان حقوق و درآمد و آینده شغلی برنامه نویسان بپردازیم.

به چه کسی برنامه نویس می گویند؟

وظایف برنامه نویس چیست؟

حوزه های مختلف برنامه نویسی کدامند؟

آشنایی با زبان های برنامه نویسی

بازار کار  و آینده شغلی برنامه نویسی چگونه است؟

حقوق و در آمد برنامه نویسان چقدر است؟

 

به چه کسی برنامه نویس می گویند؟

برنامه نویس کسی است که عملیات تولید نرم افزار را انجام می دهد. حال نرم افزار ممکن است طراحی وب، تولید اپلیکیشن های موبایل و یا هر نوع نرم افزاری هایی که بروی os های گوناگون قابل اجرا هستند باشد. نخستین برنامه به وسیله Konrad Zuse در سال ۱۹۴۱ نوشته شد و بروی کامپیوتر های مدرن اجرا گردید.

در این مطلب می خواهیم شرح دهیم که برنامه نویس کیست و چه وظایفی دارد و به معرفی زبان ها و حوزه های مختلف برنامه نویسی و چگونگی بازار کار، میزان حقوق و درآمد و آینده شغلی برنامه نویسان بپردازیم.

وظایف برنامه نویس چیست؟

یک برنامه نویس می تواند به خوبی با سیستم های کامپیوتری حرف بزند! او به درستی مشکلات و چالش های دور و بر خود را شناسایی می نماید تا با بهره گیری از قابلیت های یک کامپیوتر آن ها را برطرف نماید. درنتیجه می شود اینگونه برداشت نمود که یکی از وظایفی که برنامه نویسان دارند حل مسئله با کمک سیستم های کامپیوتری می باشد.

برنامه نویس وظیفه دارد ربان کامپیوتر و سخت افزارهای آم که مثل مغزی قوی، محاسبه گر و البته خام هستند را درک کند و دستورات و وظایفی را به آن ها برای انجام دادن بدهد که این دستورات و وظایف در واقع همان نرم افزارها و اپلیکیشن ها می باشند.

 

معرفی حوزه های مختلف برنامه نویسی

برنامه نویسان به پنج گروه کلی دسته بندی می گردند و یک برنامه نویس عموماً در یکی از حوزه های مختلف برنامه نویسی که در زیر عنوان شده است به دنبال کار در شرکت های معتبر می باشد:

برنامه نویسان اپلیکیشن (Application Programmers)
برنامه نویسان سیستمی (System Programmers)
برنامه نویسان بازی (Game Programmers)
برنامه نویسان موبایل (Mobile Programmers)
برنامه نویسان وب (Web Programmers)

برنامه نویسان به پنج گروه کلی دسته بندی می گردند و یک برنامه نویس عموماً در یکی از حوزه های مختلف برنامه نویسیبه دنبال کار در شرکت های معتبر می باشد:

آشنایی با زبان های برنامه نویسی

یک برنامه نویس با توجه به نوع برنامه نویسی که بر اساسی دسته بندی های عنوان شده در این مطلب انجام می دهد زبان برنامه نویسی خود را انتخاب می کند. زبان های برنامه نویسی بسیاری وجود دارند که در زیر بهترین زبان های برنامه نویسی سال 2019 را مشاهده می نمایید.

زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت
زبان برنامه نویسی پایتون
زبان برنامه نویسی php
زبان جاوا
زبان برنامه نویسی C#
زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس
زبان برنامه نویسی روبی
زبان برنامه نویسی سوئیفت
زبان برنامه نویسی کاتلین
زبان برنامه نویسی GO

 

بازار کار برنامه نویسی چگونه است؟

بازار کار برنامه نویسی در ایران، مثل دیگر کشورهای دنیا، هر روز درحال گسترش می باشد. برنامه نویس حرفه ای، یکی از پردرآمدترین مشاغل مرتبط با فناوری در جهان امروز به شمار می رود. تخصص های خاصی همچون توسعه  اپلیکیشن موبایل یا برنامه ریزی منابع سازمان (EPR)، می توانند موجب افزایش حقوق برنامه نویس و فرصت های شغلی مناسب وی شوند.

بازار کار برنامه نویسی در ایران، مثل دیگر کشورهای دنیا، هر روز درحال گسترش می باشد. برنامه نویس حرفه ای، یکی از پردرآمدترین مشاغل مرتبط با فناوری در جهان امروز به شمار می رود.

حقوق و در آمد برنامه نویسان چقدر است؟

در جدیدترین بررسی های انجام شده از سوی عده ای از کارشناسان شغلی کشور پیرامون میزان حقوق و درآمد شاغلین گروه های مختلف شغلی که در استخدام سازمان ها و شرکت ها بودند نتایجی در باب دستمزد برنامه نویسان مختلف حاصل شده که به ترتیب زیر  
است:

میانگین حقوق برنامه نویسان عادی در زبان های مختلف برنامه نویسی بین 3,5 تا 6 میلیون تومان، برنامه نویسان ارشد بین 4.2 تا 8.5 میلیون تومان می باشد و مدیر تیم برنامه نویسی بین 5.5 تا 12 میلیون تومان می باشد.

اما اگر برنامه نویسی به صورت پروژه ای و فریلنسری کار کند مسلماً می تواند درآمد ماهیانه بسیار بالایی داشته باشد.

 

آینده شغلی برنامه نویس

در ایران شاهده افزایش روز افزون علاقمندان به رشته و حرفه برنامه نویسی هستیم. این افراد در پی کسب درآمد بالا و نیز همگام شدن با فناوری های روز دنیا هستند. ساخت اپلیکیشن موبایل و نیز طراحی وب سایت، از جمله امور مهمی به شمار می روند که برنامه نویسان حرفه ای آن را دنبال کرده و از آن طریق کسب درآمد می نمایند. آینده شغلی برنامه نویسی، تماماً به تکنولوژی ربط دارد و با پیدایش هر دانش و فناوری نوین، حرفه برنامه نویسی دچار تغییر می گردد.

 

اگر علاقمند به برنامه نویسی هستید و می خواهید راهی بازار کار این حوزه شوید می توانید مطلب چگونه به عنوان نیروی برنامه نویس تازه کار و مبتدی شغل پیدا کنم؟ را مطالعه فرمایید.

 

 کامل تر کردن این نوشتار با ثبت نظر

فارغ از اینکه شما کارفرما، کارجو یا شاغل در این حرفه هستید، اگر در این زمینه تجربه دارید و احساس می کنید که می توانید شرح وظایف بیشتر و مفید تری را در این باره مطرح نمایید تا مورد استفاده علاقه مندان این حوزه قرار بگیرد، از شما خواهشمندیم که برای تکمیل اطلاعات این بخش، نظر و پیشنهاد خود در رابطه با اینکه برنامه نویس کیست و چه وظایفی دارد؟ را در انتهای این مطلب ثبت نمایید.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟