به چه کسی تحلیلگر و معمار نرم افزار می گویند و وظایف آن چیست؟

معرفی شغل کارشناس تحلیلگر و طراح نرم افزار و وظایف، مهارت ها، تحصیلات، بازار کار و آینده شغلی و حقوق متخصصین این عنوان شغلی که به نوعی مغز متفکر انواع برنامه های نرم افزاری کامپیوتر می باشند و در توسعه یک برنامه ی نرم افزاری نقش اساسی دارد.

تحلیلگر و معمار نرم افزار کیست؟

وظایف کارشناس تحلیل و معماری نرم افزار چیست؟

مهارت ها و تحصیلات مورد نیاز برای اینکه تحلیلگر و معمار نرم افزار شویم چیست؟

بازار کار و آینده شغلی تحلیلگر و طراح نرم افزار چگونه است؟

حقوق و درآمد کارشناس طراحی و تحلیل نرم افزار چقدر است؟

 

تحلیلگر و معمار نرم افزار کیست؟

عموماً مسئولیت کلیه فرایند توسعه یک برنامه نرم افزاری برعهده کارشناس تحلیلگر و طراح نرم افزار می باشد. این فرد متخصص در مرحله نخست می کوشد درک مناسبی از خواسته های مشتری داشته باشد، و در مرحله بعد این نیازها را تبدیل به الگوهای نرم افزار کامپیوتری نماید و آن را جهت کدنویسی و تست به برنامه نویس ارائه نماید. چنانچه در نرم افزار تهیه شده ایرادات تحلیلی یا ساختاری موجود باشد و یا اینکه کاربران در هنگام کار با آن نرم افزار با خطا روبرو گردند، رسیدگی و برطرف نمودن آنها نیز بر عهده تحلیلگر و طراح توسعه دهنده  نرم افزار می باشد.

معرفی شغل کارشناس تحلیلگر و طراح نرم افزار و وظایف، مهارت ها، تحصیلات، بازار کار و آینده شغلی و حقوق متخصصین این عنوان شغلی که به نوعی مغز متفکر انواع برنامه های نرم افزاری کامپیوتر می باشند و در توسعه یک برنامه ی نرم افزاری نقش اساسی دارد.

وظایف کارشناس تحلیل و معماری نرم افزار چیست؟

یکی از وظایف کارشناس تحلیل و معماری نرم افزار، نگهداری و به روزرسانی نرم افزار می باشد. طراحان نرم افزار عموماً ارتباط کاری نزدیکی با برنامه نویسان دارند. اگرچه در بعضی شرکتها کارشناسان تحلیلگر و طراح نرم افزار به جای دادن دستورالعمل به نیروی برنامه نویس، خودشان وظیفه کدنویسی ها را برعهده دارند.

از دیگر وظایف تحلیلگر و معمار نرم افزار می توان به موارد زیر اشاره نمود: تحلیل نیازهای کاربران و سپس طراحی، تست و توسعه نرم افزار برای رفع آنها
ارائه نسخه های به روز شده نرم افزاری برای سیستم ها و برنامه های موجود مشتریان
طراحی اجزای برنامه های کاربردی و پایه ای و برنامه ریزی برای کارکرد صحیح آنها
ایجاد فلوچارت ها و مدل های کمک کننده به برنامه نویسان در کدنویسی
اطمینان از عملکرد صحیح نرم افزار از طریق کنترل و تست آن
مستند کردن فرایند تولید نرم افزارها به عنوان یک منبع برای نگهداری و بروزرسانی آینده آنها
همکاری با سایر متخصصان کامپیوتر برای ایجاد نرم افزار مطلوب

یکی از وظایف کارشناس تحلیل و معماری نرم افزار، نگهداری و به روزرسانی نرم افزار می باشد. طراحان نرم افزار عموماً ارتباط کاری نزدیکی با برنامه نویسان دارند.

مهارت مورد نیاز برای اینکه تحلیلگر و معمار نرم افزار شویم چیست؟

برای اینکه تحلیلگر و معمار نرم افزار شویم بایستی از دانش مطلوب در طمینه نرم افزار و زبان های برنامه نویسی و تا حدی نیز سخت افزار برخوردار باشیم. توانایی تحلیل و پیاده سازی مدل ها و الگوریتم های پیچیده و نیز داشتن رویکرد خلاقانه در حل مساله، داشتن مهارت ارتباطی خوب و توجه به مشتری برای آن دسته از کارشناسانی که با مشتری و سایر ذینفعان ارتباط دارند، توانایی کار با افراد مختلف در هر سطحی (شامل کارکنان فنی و غیر فنی) و در مجموع توانایی انجام کارهای گروهی، توانایی مدیریت پروژه برای آن دسته از توسعه دهندگانی که همزمان مسئولیت اجرای پروژه را نیز برعهده دارند، توانایی تحمل فشار کاری و انجام به موقع پروژه ها، توانایی درک و تشخیص درست نیازهای مشتریان به منظور اعمال آنها در نرم افزار از دیگر وظایف تحلیلگر و معمار نرم افزار می باشد.

 

تحصیلات لازم برای استخدام در شغل تحلیل گر و طراح نرم افزار

برای استخدام در شغل تحلیل گر و طراح نرم افزار معمولا داشتن تحصیلات کارشناسی در رشته های علوم کامپیوتر، مهندسی نرم افزار، مهندسی فناوری اطلاعات (IT) و یا کارشناسی ارشد در یکی از گرایش های ارشد مهندسی کامپیوتر و گرایش های ارشد مهندسی آی تی لازم است.

هرچند دارا بودن تجربه در این امر خیلی ضرورت دارد و یک نیروی  تحلیل گر و طراح نرم افزار بایستی از مهارتهای مرتبط با صنعتی که در آن فعال هستند آگاهی داشته باشد.

 

بازار کار و آینده شغلی تحلیلگر و طراح نرم افزار

بازار کار و آینده شغلی یک نیروی تحلیلگر و طراح نرم افزار را می توان غالباً در شرکت های طراحی سیستم های کامپیوتری و یا تولید کننده نرم افزار جهت توسعه برنامه های نرم افزاری ترسیم نمود. تعدادی از تحلیلگران و طراحان نرم افزار نیز در شرکت های تولید کننده محصولات الکترونیکی و کامپیوتری بکار گرفته می شوند. برخی از این کارشناسان در بخش انفورماتیک و IT سازمان های بزرگ دولتی استخدام می گردند و گروهی دیگر نیز به شکل پروژه ای و شخصی کار می کنند.

بازار کار و آینده شغلی یک نیروی تحلیلگر و طراح نرم افزار را می توان غالباً در شرکت های طراحی سیستم های کامپیوتری و یا تولید کننده نرم افزار جهت توسعه برنامه های نرم افزاری ترسیم نمود.

اما اصلی ترین چالش تحلیلگر و طراح در بازار کار امروز ایران در حوزه نرم افزار، نبود قوانینی مناسب و کارآمد برای تامین منافع شرکت های تولید کننده محصولات نرم افزاری می باشد. بهترین موقعیت این فرصت شغلی رشد و گسترش بسیار زیاد دنیای مجازی در تمامی نقاط جهان از جمله ایران می باشد به شکلی که تا چند سال آینده فناوری اطلاعات و نرم افزارهای بسیاری که بر روی دستگاه های گوناگون ارائه می شوند بر کلیه وجه های زندگی بشر نفوذ می کنند. بنابراین بدیهی است که آن گروه از تحلیلگران و طراحان نرم افزاری که به این فرصت بزرگ توجه نمایند و برای مقابله با چالش عنوان شده راهکاری پیدا کنند می توانند آینده شغلی موفقی داشته باشند.

همچنین پیش بینی می گردد میزان استخدام کارشناسان تحلیل و طراحی نرم افزار در برخی دیگر از کشورهای جهان مانند ایالات متحده امریکا در سال 2022 نسبت به سال 2012 حدود 22 درصد رشد داشته باشد که نسبت به میانگین رشد همه مشاغل آمار بسیار بالایی است.

 

حقوق و درآمد کارشناس طراحی و تحلیل نرم افزار چقدر است؟

درباره اندازه حقوق و درآمد متخصصان تحلیلگر و طراح نرم افزار باید بیان کنیم که درآمدهای متفاوتی را برای طراحان و تحلیل گران نرم افزار ذکر می کنند که این مسئله بستگی به میزان مهارت این کارشناسان، محل کار و تاثیر آنها در تولید محصول نرم افزاری و نیز دیگر تخصص های آنها از جمله توانایی مذاکره و مهارت های کلامی دارد.

با توجه به اینکه که تجربه و سابقه کاری یکی از آیتم های اصلی در تعیین میزان حقوق و درآمد یک متخصص طراحی و تحلیل نرم افزار است در هر رده سازمانی با افزایش سابقه کاری، درآمد و حقوق کارشناس تحلیل گر و طراح نرم افزار نیز افزایش خواهد یافت.

همچنین میزان درآمد نیروی تحلیلگر و طراح نرم افزاردر مورد متخصصانی که کارآفرین می باشند و فعالیت مستقلی در زمینه تخصصی خود، راه اندازی نموده اند، شرایط فرق کرده و آنها با در نظر گرفتن میزان کار، تخصص، تلاش و پشتکارشان، درآمدهای متفاوتی خواهند داشت.

 

کامل تر کردن این نوشتار با ثبت نظر

فارغ از اینکه شما کارفرما، کارجو یا شاغل در این حرفه هستید، اگر در این زمینه تجربه دارید و احساس می کنید که می توانید شرح وظایف بیشتر و مفید تری را در این باره مطرح نمایید تا مورد استفاده علاقه مندان این حوزه قرار بگیرد، از شما خواهشمندیم که برای تکمیل اطلاعات این بخش، نظر و پیشنهاد خود در رابطه با اینکه به چه کسی تحلیلگر و معمار نرم افزار می گویند و وظایف آن چیست؟ را در انتهای این مطلب ثبت نمایید.

 

بد نیست تحلیگران و طراحان نرم افزار مطلب مهندس نرم افزار کیست و چه وظایفی دارد؟ را مطالعه کنند تا اطلاعات کاملی پیرامون کار کارشناس برنامه های نرم افزاری پیدا کنند تا با دید بازتر راهی بازار کار این حوزه شوند.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟