مهندس نرم افزار کیست و چه وظایفی دارد؟

مهندس نرم افزار کیست، چه وظایفی دارد چگونه به یک متخصص علوم نرم افزاری تبدیل شویم و آینده شغلی و میزان حقوق و درآمد یک کارشناس این حوزه چقدر می تواند باشد؟

مهندس نرم افزار کیست؟

چگونه به یک مهندس نرم افزار تبدیل شویم؟

کارشناس نرم افزار چه وظایفی دارد؟

میزان درآمد و حقوق یک مهندس نرم افزار در ایران و خارج از کشور چقدر است؟

آینده شغلی کارشناس نرم افزار کامپیوتر چگونه است؟

 

مفهوم نرم افزار چیست؟

امروزه نرم افزار روند تکامل سیستم های کامپیوتری را محدود کرده است. نرم افزار دسته ای از برنامه ها، داده ها و مستندات را در بر می گیرد که هر کدام از این موارد پیکربندی مخصوص به خود را دارا بوده و به عنوان قسمتی از فرآیند مهندسی نرم افزار شکل می گیرند.

مهندس نرم افزار چه کسی است؟

به شخصی مهندس نرم افزار گویند که دانش و مهارت های مجموعه ای از فناوری ها، شیوه ها و ابزارهایی که در توسعه نرم افزار بکار می رود را دارا باشد. به عبارت دیگر بتواند با بهره گیری از اصول دقیق مهندسی به منظور رسیدن به نرم افزاری با کیفیت و با صرفه اقتصادی در توسعه و استقرار نرم افزار موفق عمل نماید. به تعبیری هدف یک کارشناس نرم افزار مهیا نمودن چارچوبی جهت توسعه نرم افزارهایی است که از کیفیت مطلوب و بالایی برخوردار باشند.

مهندس نرم افزار کیست، چه وظایفی دارد چگونه به یک متخصص علوم نرم افزاری تبدیل شویم و آینده شغلی و میزان حقوق و درآمد یک کارشناس این حوزه چقدر می تواند باشد؟

چگونه به یک مهندس نرم افزار تبدیل شویم؟

این سوال بسیاری از جوانان جویای کار است که چگونه تبدیل به یک مهندس نرم افزار کامپیوتر حرفه ای شده و بتوانیم در فرصت های شغلی این حوزه کاری برای خود پیدا کنیم. با رعایت 11 قدم عنوان شده در زیر کارشناس و متخصص نرم افزار شدن کار چندان سختی نخواهد بود.

قدم اول: نسبت به انتخاب هدف نهایی تان بسیار دقت نموده و به آن متعهد باشید.

قدم دوم: در زمان شروع فرآیند تبدیل شدن به یک مهندس نرم افزار کامپیوتر باید زبان برنامه نویسی موردنظرتان را انتخاب کنید.

قدم سوم: زمانی که در حال یادگیری هستید، تنها مسئله مهم این است که زبان یا مهارت مدنظرتان را در حین کار بیاموزید و این امر تنها با تمرین بسیار زیاد حاصل خواهد شد.

قدم چهارم: ببینید که  توسعه دهندگان حرفه ای نرم افزار از چه ابزارهایی استفاده می کنند و شما نیز همان ها را بکار بگیرید.

قدم پنجم: یکی دیگر از اصول مهم برای تبدیل شدن به یک مهندس نر م افزار، آموختن خواندن کدهای سایر مهندسین نرم افزار است. بدین منظور می توانید از مخازن GitHub بهره ببرید، و به دنبال مستندسازی باشید.

قدم ششم: یافتن یک انجمن فعال در زمینه کسب مهارت مهندس نر م افزار می تواند شما را به در حل مشکلات کمک کند.

قدم هفتم: به صورت فردی و یا گروهی روی پروژه های نرم افزاری فعالیت نمایید.

قدم هشتم: هم زمان بااینکه در حال یادگیری کد نویسی، ساخت پروژه و … هستید شبکه سازی کنید تا بتوانید شغل دلخواهتان را بیابید.

قدم نهم: پیش از مصاحبه استخدامی تبدیل یک مهندس نرم افزار حرفه ای و آماده کار شوید.

قدم دهم: مصاحبه شغلی را انجام دهید. پیش از آن باید با سؤالات تخصصی فنی و رفتاری هم آماده باشید.

قدم یازدهم: در نهایت پیشنهاد شغلی که به عنوان یک مهندس نرم افزار به شما می گردد را قبول کرده و مشغول به کار شوید.

این سوال بسیاری از جوانان جویای کار است که چگونه تبدیل به یک مهندس نرم افزار کامپیوتر حرفه ای شده و بتوانیم در فرصت های شغلی این حوزه کاری برای خود پیدا کنیم.

شرح وظایف سمت شغلی کارشناس نرم افزار

بر حسب زمینه فعالیت هر شرکت فرصت شغلی مهندس نرم افزار از وظایف و مسئولیت های برخوردار است که مدیران آن شرکت برای کارمند خود معین نموده اند، که در ادامه به آنها اشاره می گردد:

ارائه خدمات پشتیبانی نرم افزاری
شناسایی نیازهای نرم‏ نرم افزاری بخش مختلف شرکت و برنامه‏ ریزی اجرای آن مطابق طرح های انفورماتیکی شرکت
معماری داده های یک مجموعه و توسعه سیستم های اطلاعاتی
به روزرسانی، توسعه و تقویت نرم افزار
تهیه و تدوین مستندات و راهنمای مورد نیاز کاربران، راهبران و مدیران سیستم های نرم افزاری
همکاری و مشارکت در شناسایی و ساماندهی خدمات قابل ارایه الکترونیکی و پیگیری و نظارت بر پیاده سازی آن
طراحی و ایجاد بانک های اطلاعاتی تخصصی شرکت
بررسی و شناسایی فناوری های نوین حوزه نرم افزار و سیستم های اطلاعاتی مرتبط
نظارت بر عملکرد پیمانکاران و مشاورین حوزه پشتیبانی نرم افزار و سیستم های اطلاعاتی
نصب، آموزش و راهبری سیستم های نرم افزاری با هماهنگی واحد های مربوطه
پیگیری و هماهنگی رفع عیوب سیستم های نرم افزاری حسب اطلاعات و گزارشات واصله
سرکشی و بازدید از واحدها و بخش های تحت پوشش و پیگیری رفع موانع و مشکلات نرم افزاری موجود
برنامه نویسی سیستم های نرم افزاری بر حسب نیاز

بر حسب زمینه فعالیت هر شرکت فرصت شغلی مهندس نرم افزار از وظایف و مسئولیت های برخوردار است که مدیران آن شرکت برای کارمند خود معین نموده اند، که در ادامه به آنها اشاره می گردد.

درآمد و حقوق یک مهندس نرم افزار کامپیوتر در ایران چقدر است؟

با در نظر گرفتن این نکته که کارشناس نرم افزار در کدام شرکت مشغول به کار است و از چه مهارت و توانمندی برخوردار است، چه اندازه با کامپیوتر و نرم افزار های تخصصی آشنایی و تسلط دارد و دیگر آیتم ها، میزان حقوق و مزایای دریافتی مهندس نرم افزار نیز تفاوت دارد.

معمولاً کارشناسان نرم افزار پس از چند سال فعالیت در شرکت ها و پیدا کردن سابقه کاری و بالابردن تخصص خود می توانند در جایگاه های مدیریتی نظیر مدیر فناوری اطلاعات و ... مشغول به کار شده و یا خودشان اقدام به ایجاد یک شرکت مستقل نمایند و از این طریق میزان درآمد خود را بالا ببرند.

عموماً حقوق پایه یک مهندس نرم افزار کامپیوتر در ایران سه میلیون تومان است و با توجه به تخصص، تجریه و شرح وظایف این مبلغ ممکن است تا 25 میلیون در ماه نیز برسد.

 

یک مهندس نرم افزار کامپیوتر در خارج از کشور چه میزان درآمد دارد؟

میزان حقوق و درآمد مهندس نرم افزار کامپیوتر در خارج از کشور نیز به فرصت شغلی و تخصص فرد کارمند بستگی دارد و همچنین رقم آن در کشورهای مختلف متفاوت است.

بر اساس گزارش اداره آمار کشور آمریکا (BLS) که در سال 2020 صورت گرفت مهندسان به ویژه مهندسان نرم افزار کامپیوتر جزء پردرآمدترین شاغلین آمریکا هستند . به همین دلیل میانگین درآمد مهندسان تازه کار نرم افزار حدود 68436$ (دلار) است . میزان درآمد متخصصان کامپیوتر در کشور آمریکا را در جدول زیر مشاهده می کنید:

میزان حقوق و درآمد مهندس نرم افزار کامپیوتر در خارج از کشور نیز به فرصت شغلی و تخصص فرد کارمند بستگی دارد و همچنین رقم آن در کشورهای مختلف متفاوت است.

آینده شغلی مهندس نرم افزار

مهندس نرم افزار کامپیوتر می تواند آینده شغلی بسیار مناسبی را برای خود رقم بزند، بدین ترتیب که کسب مدرک دانشگاهی، تجربه بیشتر، ابراز لیاقت، مهارت، پشتکار و خلاقیت و مطالعه روزافزون علوم کامپیوتری کمک شایانی به پیشرفت او خواهد کرد. از انجایی که مهندسی نرم‌افزار کامپیوتر دایره وسیعی برای کار دارد، به هر میزان که فرد با نرم‌افزارهای بیشتر و حوزه های متفاوت تری آشنا باشد، آینده شغلی بهتری خواهد داشت.

فراموش نشود که اغلب کتاب ها و منابع موجود در رشته کارشناسی نرم افزار به زبان انگلیسی هستند. در عین حال، این منابع به سرعت در حال تغییر بوده و امکان ترجمه فوری مطالب به فارسی وجود ندارد، لذا تسلط به زبان انگلیسی در این رشته از درجه اهمیت بالایی برخوردار است.

 

اگر می خواهید با مشاغل وابسته به مهندسی کامپیوتر به ویژه گرایش نرم افزار آن بیشتر آشنا شوید می توانید مطلب فرصت های شغلی رشته کامپیوتر و بازار کار آن را از سایت کاریابی و استخدام آنلاین کامپیوتر جابز مطالعه نمایید.

 

کامل تر کردن این نوشتار با ثبت نظر

فارغ از اینکه شما کارفرما، کارجو یا شاغل در این حرفه هستید، اگر در این زمینه تجربه دارید و احساس می کنید که می توانید شرح وظایف بیشتر و مفید تری را در این باره مطرح نمایید تا مورد استفاده علاقه مندان این حوزه قرار بگیرد، از شما خواهشمندیم که برای تکمیل اطلاعات این بخش، نظر و پیشنهاد خود در رابطه با اینکه مهندس نرم افزار کیست و چه وظایفی دارد؟ را در انتهای این مطلب ثبت نمایید.

نظرات (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

در رابطه با اصول و شرح وظایف سمت شغلی کارشناس نرم افزار و مهندسی رشته نرم افزار کامپیوتر تقریبا خوب بود نکاتی که نوشتید.
برخی نکات دیگر نیز در رابطه با اینکه مهندس نرم افزار کیست و چه وظایفی دارد؟ وجود دارد که در آینده نزدیک همینجا برای استفاده کارجویان و علاقه مندان این حوزه مینویسم اینجا

This comment was minimized by the moderator on the site

سرکشی به واحدهای تولید محصول نرم افزاری و بازدید از بخش های تحت پوشش و پیگیری رفع موانع و مشکلات نرم افزاری موجود و ساخت پلتفرم های موبایلی اندروید و آی او اس Android & IOS از بستر نرم افزاری و برنامه های موجود سازمانها در حوزه های مختلف از دیگر وظایف یک مهندس نرم افزار در ایران و خارج از کشور است.

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟