فرصت های شغلی کارشناس هوش تجاری و شرح وظایف آن

آشنایی با فرصت های شغلی کارشناس هوش تجاری BI و شرح وظایف، مهارت های این نیروی متخصص و میزان درآمد وی و اهمیت حوزه هوش کسب و کار برای شرکت ها و سازمان ها

هوش تجاری BI چه اهمیتی برای شرکت ها دارد؟

کارشناس هوش تجاری در چه گروه های شغلی قرار می گیرد؟

یک نیروی متخصص هوش تجاری چه وظایفی دارد؟

کارشناس BI باید دارای چه مهارت هایی باشد؟

آینده شغلی مهندس هوش تجاری چگونه است؟

وضعیت درآمد کارشناسان هوش تجاری BI در ایران و خارج از کشور به چه ترتیب است؟

 

آشنایی با گروه شغلی کارشناس هوش تجاری

گروه شغلی کارشناس هوش تجاری در محیط کسب و کار شامل تحلیلگر هوش تجاری و توسعه دهنده  BI تا طراح سیستم های هوش تجاری و راهبران هوش تجاری می گردند. امروزه آنقدر به کارشناسان در حوزه های یاد شده احتیاج است که چنانچه اندکی باهوش باشید قادر خواهید بود با برداشتن گام های مناسب و اخذ مدرک BI به فرصت شغلی ایده ل خود برسید.

شرکت ها با بهره گیری از تئوری قوی و یک گروه هوش تجاری توانمند قادرند تا با انجام تحلیل های فوق العاده که از داده های کسب و کار صورت می گیرد، در تصمیم گیری برای اداره شرکت خود مطلوب تر عمل کنند.

آشنایی با فرصت های شغلی کارشناس هوش تجاری BI و شرح وظایف، مهارت های این نیروی متخصص و میزان درآمد وی و اهمیت حوزه هوش کسب و کار برای شرکت ها و سازمان ها

دلیل اهمیت هوش تجاری برای شرکت ها

دلیل اصلی اهمیت داشتن هوش تجاری برای شرکت ها این است که می توانند به کمک آن و از طریق ایجاد چارچوب و ابزارهای اندازه گیری و مدیریت اهداف کسب و کار چالش بزرگ سازمان ها که بر اساس نظریه گروه SMB، دست یابی به دید بهتر از داده های موجود است را حل و فصل نمود.

در شرکت های خیلی کوچک، غالباً وجود برنامه های صفحه گسترده و همچنین ابزارهای موردی برای این منظور کفایت می کند، حال آنکه وقتی سازمان ها بزرگتر می گردند، مقدار اطلاعاتی که تصمیم گیران شرکت بدان نیاز دارند، هم افزایش می یابد، بدین جهت افراد بیشتری (در بخش هایی نظیر فروش، بازاریابی، مالی و ...) مشغول جمع آوری اطلاعات و تحلیل فرآیندها می گردند و نیاز است تا به روش های مختلفی به داده ها نگاه شود.

راهکارهای هوش تجاری، مسیری را پیش پای شرکت ها قرار می دهد تا فرآیندهای گزارش دهی، تحلیل، تجمیع و یکپارچه سازی داده ها برایشان آسان و هموار شود. این راهکارها بانک های اطلاعاتی یکپارچه بوده تا کلیه افراد درگیر در این فرآیند، دیدی واحد و در لحظه از دیتا ها کسب نمایند.

دلیل اصلی اهمیت داشتن هوش تجاری برای شرکت ها این است که می توانند به کمک آن و از طریق ایجاد چارچوب و ابزارهای اندازه گیری و مدیریت اهداف کسب و کار چالش بزرگ سازمان ها که بر اساس نظریه گروه SMB، دست یابی به دید بهتر از داده های موجود است را حل و فصل نمود.

شرح وظایف یک نیروی متخصص هوش تجاری

یکی از وظایف اصلی نیروی متخصص هوش تجاری جستجو در زمینه راهکارهای هوش کسب و کار است. اما از دیگر وظایفی که کارفرمایان بر عهده کارشناس BI می گذارند به شرح زیر است:

ایجاد داشبوردهای گرافیکی از طریق Power BI Desktop
دسترسی به پایگاه داده، نوشتن Query، تغییر ساختار (Reshaping) داده ها
مصور سازی داده ها (Data Visualization)
پاکسازی داده ها (Data Cleansing)

 

مهارت های مورد نیاز کارشناس هوش تجاری

یک کارشناس هوش تجاری BI برای بدست آوردن شرایط استخدام در شرکت های معتبر از یک سری مهارت های نرم و ویژگی های فردی مورد نیاز و نیز یک سری تخصص های حرفه ای  برخوردار باشد.

برخی از مهارتهای کاربردی و شخصیتی مورد نیاز شغل متخصص هوش تجاری شامل تفکر انتقادی، روحیه یادگیری، نظارت و سنجش کارایی اشخاص یا سازمان‌ها با هدف بهبود، توانایی انتخاب روش آموزش، فهم نوشته ها، توانایی گوش دادن، قدرت تصمیم گیری، مدیریت زمان، تحلیل عملیات، تجزیه و تحلیل کیفیت می گردد.

تخصص های مورد نیاز یک متخصص هوش تجاری، تسلط بر سیستم های هوش تجاری، داده کاوی، طراحی دیتابیس، گزارش نویسی و پایگاه داده است. همچنین داشتن توانایی در زمینه نرم افزارهای پرکاربرد زیر می تواند به کارشناس BI در انجام وظایفش کمک نماید:

Actuate Eclipse BIRT
Adobe Systems Adobe Acrobat
Adobe Systems Adobe ActionScript
Adobe Systems Adobe Dreamweaver
Adobe Systems Adobe Flash

یک کارشناس هوش تجاری BI برای بدست آوردن شرایط استخدام در شرکت های معتبر از یک سری مهارت های نرم و ویژگی های فردی مورد نیاز و نیز یک سری تخصص های حرفه ای  برخوردار باشد.

آینده شغلی مهندس هوش تجاری

آینده شغلی مهندس BI بسیار روشن است زیرا سیستم‌ هوش تجاری به عنوان یکی از سیستم های اطلاعات سازمانی، با ارائه اطلاعات بروز و آنلاین از سازمان و همچنین تحلیل روند داده های آن در طول زمان، توانایی بررسی موقعیت کنونی و پیش بینی آینده سازمان را برای مدیران و کارشناسان آن ایجاد می کند تا در بازار رقابتی امروز، به آنها در گرفتن تصمیمات موثر و سودمند و نیز عملیات چابک، کمک نماید.

یک کارشناس هوش تجاری با گذراندن دوره های کاربردی این حوزه می تواند در فرصت های شغلی با رویکرد فنی نظیر مدیر فنی سیستم هوش تجاری، توسعه دهنده سیستم هوش تجاری و مدیر پایگاه داده سیستم هوش تجاری مشغول به کار شود و درآمد بالایی نیز داشته باشد.

 

وضعیت درآمد کارشناسان هوش تجاری BI در ایران و خارج از کشور

اساساً فرصت های شغلی حوزه هوش تجاری، هم در ایران و هم در خارج از کشور وضعیت درآمد و حقوق بالایی دارند و از پردرآمدترین مشاغل محسوب می گردند که باعث شده در چند سال اخیر میزان علاقمندی به استخدام در این زمینه شغلی بالاتر برود.

هرچند آمار دقیقی از میزان حقوق در مشاغل مختلف در ایران در دست نیست ولی بر اساس تجربیات می توان میزان درآمد کارشناس هوش تجاری را چیزی حدود 3.5 الی 7 میلیون تومان عنوان نمود. که بستگی به میزان تسلط و سابقه کاری هر فرد دارد.

در خارج از کشور و در سطح بین المللی میزان درآمد سالانه یک متخصص هوش تجاری بر اساس موقعیت شغلی اش که بین 80 تا 100 هزار دلار می باشد.

 

کامل تر کردن این نوشتار با ثبت نظر

فارغ از اینکه شما کارفرما، کارجو یا شاغل در این حرفه هستید، اگر در این زمینه تجربه دارید و احساس می کنید که می توانید شرح وظایف بیشتر و مفید تری را در این باره مطرح نمایید تا مورد استفاده علاقه مندان این حوزه قرار بگیرد، از شما خواهشمندیم که برای تکمیل اطلاعات این بخش، نظر و پیشنهاد خود در رابطه با فرصت های شغلی کارشناس هوش تجاری و شرح وظایف آن را در انتهای این مطلب ثبت نمایید.

 

یک کارشناس هوش تجاری نیاز دارد تا به مسائل گوناگونی همچون طراحی و ایجاد رابطه میان دیتابیس ها و گزارش های دقیق و پایگاه داده های متنوع آشنا باشد تا وظایفش را به خوبی انجام دهد لذا مطالعه مطلب به چه کسی کارشناس بانک اطلاعاتی می گویند و چه وظیفه ای دارد؟ کمک بسیار زیادی به متخصص BI خواهد کرد.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟